1. yle.fi
  2. Uutiset

AKT:n toiminta risoo autonkuljettajia – satamalakko sotki loppuviikon ajot

Ahtaajien lakko sekoitti monen kuorma-autonkuljettajan työpäivän Vuosaaren satamassa. Kuljetusyrittäjän mukaan ammattiliitto AKT keskittyy ahtaajien etujen puolustamiseen.

Kotimaan uutiset

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakkopäätös sotki keskiviikkona monen kuormankuljettajan suunnitelmat Vuosaaren satamassa Helsingissä.

Yksi närkästyneistä oli orimattilalainen liikennöitsijä Seppo Venesjärvi. Venesjärven mukaan vääryyksiin pitää puuttua, mutta hän harmittelee, että työtaistelujen vaikutukset osuvat ensimmäisenä autonkuljettajiin.

Venesjärven oli tarkoitus viedä keskiviikkona kahdelle asiakkaalle kontit Vuosaaren satamasta. Nyt hän ei pysty hoitamaan kuljetuksia ainakaan vuorokauteen.

– Kyllä tästä tulee satojen eurojen tappio riippuen siitä, miten tämä peli jatkuu.

Venesjärvi arvioi, että kymmenien Vuosaaren satamaan saapuneiden kuljettajien loppuviikon ajot menevät uusiksi lakon takia.

– Tuolta on tullut erittäin pitkien matkojen päästä kuljettajia tänään hakemaan konttia. Nyt he ovat tuolla selkäni takana tekemättä mitään. He joutuvat jäämään tänne, he joutuvat olemaan täällä yötä, Venesjärvi kertoo.

– Kyllä monen firman tavarat jää saamatta tällä viikolla.

Myös Ilmajoen Koskenkorvasta saapunut kuljetusyrittäjä Seppo Suomu oli tyytymätön AKT:n toimintaan, vaikka satamalakko ei hänen päiväänsä vaikuttanutkaan.

Suomun mukaan AKT ei välitä lainkaan kuorma-autonkuljettajista mutta valvoo hanakasti ahtaajien etuja.

– Niitä ne ottaa ja puolustaa aina, Suomu sanoo.

Lue seuraavaksi