Varhaisperuna rokkaa viikonloppuna – perunafestarit muistuttavat rakkaasta lähiherkusta

Turussa jo neljättä kertaa järjestettävät Neitsytperunafestivaalit muistuttavat tänä vuonna lähiruuan tärkeydestä. Tarjolla on varhaisperunaa eri muodoissa ja maukasta keskustelua ruokakulttuurista. Ravintola Koulun sisäpihalla pääsee maistamaan myös eri perunalajikkeita.

peruna
Turun keittiömestarit ry:n neitsytburgeri
Turun keittiömestarit ry:n annos: NeitsytburgeriMarjut Mäntyma/ Yle

– Makumuisto, miten juuri nostettu, kattilassa keitetty, pikkuisen vielä kostea ja lämmin peruna saa sellaisen voinokareen. Kaikki voivat kuvitella ja nähdä ne kaikki elämykset mitkä siihen liittyvät.

Näin varhaisperunaa kuvailee Kaffeli ry:n puheenjohtaja ja ruokatutkija Mari Sandell.

Turussa tänä viikonloppuna järjestettävät Neitsytperunafestivaalit ovat varsinaissuomalaisen varhaisperunan juhlaa. Piharavintolassa on tarjolla ravintoloiden luomuksia varhaisperunasta, muun muassa neitsytburgeria ja neitsytperunapitsaa.

Lisäksi viisi turkulaisravintolaa kisaa Kokataan torilla -kilpailussa, jossa päivän aikana pitää loihtia torilta hankituista raaka-aineista paras neitsytperunaherkku.

Tänä vuonna myös kotikokit ja ruokaharrastajat on otettu mukaan festivaaleille blogien muodossa. Kokataan torilla -kisan rinnalla kisaillaan myös verkossa, Kokataan blogissa -kilpailussa.

Neitsytperunafestivaali järjestetään 13.–14.6. Panimoravintola Koulun pihalla. Paikalle tulevien kannattaa varata mukaan käteistä.

Festivaalin nettisivut (siirryt toiseen palveluun)