Englannin keskuspankin ex-johtaja Suomessa: Kriketti ei poista stressiä - video

Talouden taantumassa kamppailevalle Suomelle korkean tason talousvaikuttaja ei halunnut antaa selviytymisneuvoja.

talous
Pankkimiehen krikettiharrastus.
Sen sijaan kriketistä voi oppia jotain elämästä, sanoo paroni Mervyn King. Häntä haastatteli Yle Newsin toimittaja Egan Richardson.

Keravan krikettikentän vihkiäisissä tiistaina nähtiin arvovieras, Bank of Englandin eli Englannin keskuspankin viime vuonna eläkkeelle jäänyt johtaja Mervyn King.

– Suomesta on tullut yksi maailman menestyneimmistä ja vauraimmista talouksista ja sillä on maailmassa merkittävä rooli. Mihin tahansa maailmassa menee, Suomi ja sen perinteet tunnetaan, se on iso muutos, joka on tapahtanut viimeksi kuluneen 40 vuoden aikana. Suomen vakautta ja demokratiaa arvostetaan kaikkialla, King sanoi Yle Uutisille.

Talouden taantumassa kamppailevalle Suomelle kovan tason talousvaikuttaja ei kuitenkaan halunnut antaa selviytymisneuvoja.

– En haluaisi neuvoa Suomea talouden hoidossa. Sen sijaan toivoisin, että suomalaiset tytöt ja pojat pelaisivat koulussa yhdessä krikettiä. Se tekisi elämästä Suomessa vielä paljon hauskempaa.

King on itsekin pelannut krikettiä lapsesta saakka. Hän johtaa perustamaansa Chance to Shine -hyväntekeväisyysjärjestöä, joka tarjoaa lapsille kriketinpeluumahdollisuuksia.

Kiireisinä keskuspankkiirivuosina perinteinen englantilaispeli ei kuitenkaan toiminut hänelle stressinpoistajana.

– Ei, se ei rentouttanut. Kriketin pelaaminen voi olla hyvin stressaavaa, kun haluaa voittaa, hän naurahti.

King on parhaillaan Suomessa, sillä se on hänen vaimonsa kotimaa.

Poikamiehenä lähes koko ikänsä elänyt King oli brittilehtien mukaan seurustellut 1970-luvulla Cambridgen yliopistossa suomalaisen Barbara Melanderin kanssa, joka oli sittemmin palannut Suomeen.

He eivät tavanneet 30 vuoteen, kunnes Melander otti hänen uudelleen yhteyttä. Pari avioitui Helsingissä vuonna 2007.