Hyppää sisältöön

Tiedotus pieleen: Uusi telakkayhtiö tuleekin Raumalle eikä Poriin

Tiistaina julkisuuteen noussut tieto uuden laivanrakennusyhtiön sijoituspaikasta johti harhaan. Yhtiö toimii STX:ltä Rauman kaupungille siirtyneellä telakka-alueella.

Kuva: Jari Laasanen / Yle

Raumalla aloittaa uusi Rauma Marine Construction Oy -niminen meriteollisuusyritys. Se alkaa muun muassa laivanrakennustoiminnan telakkayhtiö STX:ltä Rauman kaupungille siirtyneellä telakka-alueella.

Uuden yhtiön suunnitelmista kerrotaan Raumalla torstaina. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan uusi yhtiö alkaa valmistaa maksimissaan 200-metrisiä aluksia, mutta siitä ei ole tulossa kilpailijaa esimerkiksi STX Turun telakalle. Yhtiö pyrkii markkinoille omalla, uudella konseptillaan.

Yhtiön taustalla ovat Rauman kaupungin tiedotteen mukaan sijoittajina Ari Salmi ja Harri Putro. Heillä on taustaa Logisticas Oy:ssä ja Uudenkaupungin Työvene Oy:ssä.

Raumalla hämmästyttiin

Raumalla aloittava yhtiö on sama, josta kerrottiin tiistaina julkisuuteen "Satakunnassa aloittavana uutena laivanrakennusyhtiönä". Yhtiö oli Porin seudun kehittämisyhtiön Prizztechin mukaan tarkoitus julkistaa Porissa torstaina päivällä.

Rauman kaupunki hämmästyi Prizztechin lähettämästä tiedotteesta ja ilmoitti kiireesti omasta tiedotustilaisuudestaan.

Rauma osti nopealla aikataululla telakan STX:ltä, joka ilmoitti viime syksynä toiminnan lopettamisesta Raumalla. Alueelle on tulossa myös useita muita yhtiöitä.