Etelä-Karjalan taidemuseo kokosi näyttelyn Pietariin – esillä vanhan Viipurin ja Monrepos'n kuvia

Pavlovskin palatsissa esillä oleva näyttely esittelee Viktor Svaetichinin piirroksia ja akvarelleja. Teokset kuvaavat vanhaa Viipuria ja Kannaksen aluetta.

kuvataide
Victor Svaetichin, Keisarinkatu 11, Viipuri, 1913.
Etelä-Karjalan taidemuseo

Pietarissa on avattu suomalais-venäläisenä yhteistyönä koottu taidenäyttely, joka esittelee kuvia Viipurista ja Karjalan kannakselta viime vuosidan alusta. Näyttelyssä on esillä myös kuvia Monrepos'n puistosta.

Pavlovskin palatsimuseossa Pietarissa esillä olevan näyttelyn on koonnut Etelä-Karjalan taidemuseo. Näyttely on osa museoiden kolmevuotista yhteistyösopimusta.

Kesän ajan avoinna olevassa näyttelyssä on esillä Viktor Svaetichin piirroksia ja akvarelleja, joita hän teki tilaustyönä Viipurin kaupungin ja Karjalan kannaksen alueen rakennuksista vuosina 1912 - 1919. Teoksia on yhteensä noin 250. Teokset omistaa nykyisin Viipuri-säätiö. Osa kokoelmasta sijaitsee Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan taidemuseon kokoelmissa. Loput Svaeticihin teoksista sijaitsevat Lahden historiallisessa museossa.

Viktor Svaetichin (1877-1942) on kotoisin Laatokan itärannalta Salmista, Tuleman kylästä. Hän opiskeli 1800-luvun lopulla Viipurin Taiteenystävien piirustuskoulussa ja sen jälkeen Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Ateneumissa. Opintojen jälkeen hän asui Viipurissa, jossa hän myös opetti piirustusta. Piirtämisen lisäksi Svaetichin myös valokuvasi ja hän oli kiinnostunut luonnosta.