1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jukolan viesti

Jukolan viesti sekoittaa Vehmersalmen

Jukolan Viestin ajaksi Kuopion Vehmersalmen kylän asukasluku moninkertaistuu. Kisojen rakentaminen on aloitettu hyvissä ajoin, ja lauantaina kaiken pitäisi olla valmiina.

Jukolan viesti
Kuopio-Jukolan aluetta
Helmi Nykänen / Yle

Kuopio-Jukola laittaa noin 2 000 asukkaan Vehmersalmen kylän sekaisin. Kisojen ajaksi väkiluku moninkertaistuu.

– Kilpailijoita ilmoittautui 16 324. Se on Jukolan toiseksi suurin osallistujamäärä, iloitsee kilpailunjohtaja Jouko Kaihua.

Kilpailijoiden lisäksi Rytökylän pelloille odotetaan 25 000–30 000 kävijää. Ihmispaljous vaatii runsaasti järjestelyitä. Ensimmäiset kuopat kisakeskusta varten kaivettiin jo viime kesänä.

– Meillä on sisäiseen liikenteeseen radiopuhelimille kaksi tukiasemaa ja ohjauskeskus. Kauppiailla on omat telttansa. Lisäksi on myyntitelttaa, ravintolatelttaa, kutsuvierasravintolatelttaa, mediakeskusta, maali- ja vaihtoalueet, saunat, suihkut, Kaihua luettelee.

Kisakylään rakentuu telttameri

Joukkueiden omille teltoille on toista tuhatta paikkaa. Ulkomaalaisille vieraille on suunnattu 400 puolijoukkueteltasta koostuva kylä.

Järjestäjät arvioivat, että kisojen tuotto alueelle on 4–8 miljoonaa euroa. Kun kisakylä perjantaina avataan, kaiken pitäisi olla viimeistelyä vaille valmiina.

– Pystymme näyttämään suojelijallemme, tasavallan presidentille, että kyllä me osaamme kisat järjestää, Kaihua sanoo.

Jukolan Viesti järjestetään Kuopiossa 14.–15.6.2014