Veteraanikuorma-autot piipahtivat Seinäjoella – katso kuvat

Veteraanikuorma-autojen Seuran vanhat ajokit piipahtivat Seinäjoella matkallaan Napapiirille. Kyseessä on harrastajien kesäkeikka, johon osallistuu noin 80 vanhaa ajopeliä ympäri Suomea. Mukana matkalla on myös pohjalaista väriä.

ilmiöt
Sininen veteraanikuorma-auto.
Veteraanikuorma-autoseuran ajokit pysähtyivät Seinäjoella.Olli Koski / Yle

Kesäinen sää helli vanhojen kuorma-autojen vierailua Seinäjoella. Kyseessä ovat Veteraanikuorma-autojen Seuran harrastajat, jotka ovat matkalla Napapiirille yhteiselle kesäkeikalle. Noin 80 vanhaa menopeliä kokoontuu viikonlopussa Tornioon ja sieltä matka jatkuu Ruotsin kautta Rovaniemelle. Yksi mukaan lähtijöistä on kurikkalainen Jouni Kallio vanhalla sinisellä Scaniallaan.

Mut on naftalla rokotettu.

veteraanikuorma-autoharrastaja Jouni Kallio

Jouni odottaa tapaavansa reissun päällä kaikki vanhat hyvät tuttavansa, joita on kertynyt veteraanikuorma-autoharrastuksen parissa. Mies sai aikanaan kipinän museokuorma-autoharrastukseen kuorma-autoilija isänsä kautta.

– Mut on naftalla rokotettu. Ne ovat ne fiilikset, kun tuo vanha moottori rouhuaa. Tulevat lapsuusmuistot mieleen, huokaa Jouni.

Vaikka matka Kurikasta Napapiirille on 600 kilometrin luokkaa, ei Jounin mieleen edes nouse pelkoa auton rikkoutumisesta. Menopeliin luotetaan täysin.

– Näillä on leipää tehty silloin, kun nämä ovat olleet käyttöautoja. Näillä on ajettu tavaralinjat Suomen päästä päähän, kehuu Jouni.

Joni Kallion mukaan veteraaniautot otetaan vastaan tienpäällä kesäliikenteessä pääasiassa hymysuin.

– Kyllä ihmiset morjestaa, ja varsinkin ammattiliikenteen edustajat morjestaa hienoilla tavoilla, naurahtaa Jouni.