Yhteinen projekti luo uusia työpaikkoja Keski-Suomessa

Keski-Suomessa luodaan uusia työpaikkoja korkeakoulujen ja yritysten yhteistyöllä. Jyväskylän yliopisto järjestää työelämäkurssia, jossa eri alojen opiskelijat yhdistävät voimansa asiakasyritysten tarpeiden mukaan. Tänä kesänä tiimit työskentelevät kahdeksan yrityksen kanssa.

Uusien työpaikkojen luonti
Työelämäprojekti on pitkäjänteistä opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittämistä.
Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän yliopiston järjestämän työelämäkurssin aikana opiskelijat pääsevät ottamaan tuntumaa työelämään. Kurssi alkoi toukokuussa ja yhteistyö on parhaillaan käynnissä.

Kurssia on aiemmin järjestetty jo muutamana vuonna. Parhaimmillaan se on poikinut työ- ja harjoittelupaikkoja. Molemmat osapuolet, sekä opiskelijat että osallistuvat yritykset, hyötyvät yhteisestä projektista.

Jyväskyläläinen energia-alan ohjelmointiyritys SolarCleantec saa opiskelijatiimiltä apua markkinointisuunnitelman tekemiseen. Tavoitteena on laajentaa toimintaa kansainväliseksi, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ari Järvinen.

– Me olemme hirveän viisaita, koska me olemme insinöörejä kaikki. Me osataan se homma, mutta markkinat ovat meille vähän vieraampi juttu. Me saadaan tästä hyvää tukea sille, että miten sinne kansainvälisille vesille voisi tulevaisuudessa mennä, Järvinen summaa.

Kesän aikana opiskelijat on jaettu kahdeksaan tiimiin, joista kukin työskentelee yhden yrityksen kanssa. Tiimit koostetaan eri alojen opiskelijoista ja asiakasyrityksen kukin ryhmä saa tietää vasta kurssin alussa. Yhteistä projektia työstetään kolmen kuukauden ajan.

Janika Sirviö opiskelee kansainvälistä kauppaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

– Minun mielestäni tämä mielenkiintoista ja on hyvä, että on monelta alalta opiskelijoita. Tähän meidän projektiinkin tarvitaan jokaisen omia taitoja, Sirviö sanoo.