1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Suomalainen järvimaisema yksi Euroopan parhaiten pidetyimpiä salaisuuksia"

Lonely planetin tuore opas nostaa Suomesta esiin Saimaan järvialueen kansallispuistoineen. Oppaan mukaan jotkut paikoista ovat niin salaisia, ettei niitä löydy edes opaskirjoista.

Kotimaan uutiset
Ilmakuva Lomakeskus Järvisydämestä
SaimaaHoliday

Arvostettu matkailualan julkaisu Lonely Planet (siirryt toiseen palveluun) on rankannut suomalaisen järvimaiseman korkealle tuoreessa "Secret Europe" -julkaisussaan. Lonely planet on listannut sen mukaan "yhdeksi parhaiten pidetyimmistä matkailun salaisuuksista Euroopassa".

Lonely planetin uusi opas listaa 50 harvoin esillä olevaa kohdetta Euroopasta. Matkailuasiantuntijat ovat Euroopan eri kolkkia tutkiessaan löytäneet salaisia rantoja ja kyliä, joissa ei ole ollut liiemmin turisteja.

"Secret Europe" -esittelee Järvi-Suomea sivuavassa luvussaan Saimaan kansallispuistoaluetta Savonlinnan ympäristössä. Opas mainitsee erityisesti Koloveden ja Linnansaaren kansallispuiston (siirryt toiseen palveluun). Opas suosittelee tutustumaan saarten täplittämään maisemaan kanootilla tai soutuveneellä. Opas myös muistuttaa, että alue on harvinaisen saimaannorpan koti.

Lonely planetin "Secret Europe" -oppaan mukaan osa listatuista kohteista on niin salaisia, ettei niitä löydy edes opaskirjoista.

Lue seuraavaksi