1. yle.fi
  2. Uutiset

AL: Kenraalien perheenjäsenet lentäneet ilmaiseksi armeijan yhteyskoneilla

AL:n tietojen mukaan Puolustusvoimien henkilöstön perheenjäseniä matkusti viime vuonna koneilla yhteensä 536 kertaa. Kenraalien perheenjäseniä ja lähiomaisia olisi matkustanut myös vapaa-ajalla ilmaiseksi.

Kotimaan uutiset

Puolustusvoimat on sallinut poikkeuksellisen lentoedun ainakin osalle henkilöstöstään vuosien ajan, kirjoittaa Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

AL:n mukaan muun muassa kenraalien perheenjäseniä ja lähiomaisia olisi matkustanut vapaa-ajalla Puolustusvoimien yhteyslentokoneilla ilmaiseksi. Tällaisia lentoja olisi kertynyt viime vuonna kuusi kappaletta.

Puolustusvoimien ohjeen mukaan korkea-arvoisten upseerien puolisoiden matkoista maksetaan kuljetus- ja matkakustannukset sellaisten matkojen osalta, jotka perustuvat viralliseen kutsuun. Puolustusvoimat ei maksa muita matkoja tai majoituksia.

AL:n tietojen mukaan Puolustusvoimien henkilöstön perheenjäseniä matkusti viime vuonna koneilla yhteensä 536 kertaa. Lehden mukaan dokumentissa ei eritellä, miten moni matkoista liittyi vapaa-ajan matkoihin tai virkamatkoihin.

Aamulehden mukaan tilannetta mutkistaa se, että Ilmavoimissa on noudatettu ohjetta, jonka mukaan perheenjäseniä ja henkilökuntaa voi kuljettaa vapaa-ajalla ilmaiseksi, mikäli koneessa on tilaa. Puolustusvoimat aloitti asian selvittämisen viime syksynä, kun Valtiontalouden tarkastusvirasto kiinnostui lentoeduista.

Lue seuraavaksi