1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kataja sai uuden päävalmentajan

Korisliigassa pelaava Joensuun Kataja saa uuden päävalmentajan. Pestissä aloittaa joukkuetta aiemminkin valmentanut Pekka Salminen. Seura on julkistanut myös uuden pelaajakiinnityksen ja kertonut jatkavansa EuroChallenge-sarjassa.

Urheilu
Pekka Salminen
YLE

Joensuulaisen koripallojoukkue Katajan uudeksi päävalmentajaksi tulee Pekka Salminen. Edelliset kaksi kautta Saminen on ollut espoolaisen Tapiolan Hongan palveluksessa. Salminen on valmentanut Katajaa aiemminkin, kaudella 2009-2010.

Vantaalaisähtöinen 50-vuotias Salminen korvaa Katajaa neljä kautta valmentaneen Jukka Toijalan. Joensuuhun Pekka Salminen palaa mielellään.

– Erityisesti arvostan seurajohdon päätöstä jatkaa europelejä. Saaamme joukkueen kanssa lisähaasteen, näytämme jälleen mallia monelle seuralle ja viemme suomalaista koripalloa maailmalle, uusi päävalmentaja toteaa seuran tiedotteessa.

Ilmassa on kieltämättä kysymysmerkkejä, sillä muutaman pelaajan lähtö tuli itselleni yllätyksenä. Meillä on kuitenkin hyviä keskusteluja käynnissä koko ajan. Uskoisin, että aika moni haluaa pelata juuri Teemun kanssa.

Pekka Salminen

Tommi Huolila ensimmäinen uusi pelaaja

Katajan pelaajatilanne on tällä hetkellä haastava. Seuran pitää löytää nopeasti korvaajat Sami Lehtorannalle, Antti Kanervolle, Juho Lehtorannalle, Vesa Mäkeläiselle ja Juho Nenoselle.

Katajan ensimmäinen täysin uusi pelaajakiinnitys on 21-vuotias, 198-senttinen Tommi Huolila. Nykyisistä pelaajista jatkosta on sovittu Petri Virtasen ja Kalle Naapin kanssa. Myös Teemu Rannikon ja Jesse Niemisen kanssa on sopimukset. Salminen uskoo, että Rannikon mukanaolo joukkueessa helpottaa uusien sopimusten syntymistä.

– Ilmassa on kieltämättä kysymysmerkkejä, sillä muutaman pelaajan lähtö tuli itselleni yllätyksenä. Meillä on kuitenkin hyviä keskusteluja käynnissä koko ajan. Uskoisin, että aika moni haluaa pelata juuri Teemun kanssa, Salminen sanoo.