1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Stadin Kundi ja Friidu on valittu – luova muusikko ja bisnesnainen

Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen kuuluu Helsinki-päivän perinteisiin. Tällä kertaa arvonimet myönnettiin muusikko Jussi Raittiselle ja Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtajalle Anne Bernerille. Vuoden helsinkiläisurheilijaksi on nimitetty jääkiekkoilija Ossi Väänänen. Valmentajan tunnustuksen sai Anu Oksanen.

Anne Berner on nimitetty Stadin Friiduksi. Kuva: Yle Helsinki

Stadin Slangi ry on nimennyt Stadin Kundiksi muusikko Jussi Raittisen. Stadin Friidun arvonimen sai bisnesnaisena ja uuden lastensairaalan edistäjänä tunnettu Anne Berner.

Ansioitunut luova muusikko

Jussi Raittinen tunnetaan soolouransa ja The Boys -yhtyeen lisäksi sanoittajana, säveltäjänä ja sovittajana.

Raittinen vaikutti kuusikymmentäluvulla rautalankamusiikkia soittaneissa yhtyeissä The Esquires ja The Sounds.

Vuonna 2004 opetusministeriö myönsi Raittiselle valtion taiteilijaeläkkeen tunnustukseksi ansioituneesta taiteellisesta toiminnasta. Kaksi vuotta myöhemmin Raittinen sai myös Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin tasavallan presidentiltä.

Lapsia auttava bisnesnainen

Anne Berner toimii Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n hallituksen puheenjohtajana. Säätiö tukee lastentautien lääketieteellistä tutkimusta ja rakennuttaa uutta lastensairaalaa.

Berner on myös sisustustekstiileihin erikoistuneen perheyrityksen Vallila Interior Ab:n pääomistaja. Lisäski hän vaikuttaa Koskisen, Sopranon, Karelia-Upofloorin ja Ilmarisen hallituksissa.

Bernerille myönnettiin Veuve Clicquot´n Business Woman of the Year -palkinto vuonna 2006. Kolme vuotta myöhemmin hänet valittiin vuoden liikemiheksi.

Jääkiekon ja muodostelmaluistelun vaikuttajat palkittiin

Helsingin kaupunki on muistanut myös urheilijoita palkintostipendeillä. Vuoden helsinkiläisurheilijaksi on valittu jääkiekkoilija Ossi Väänänen. Nuoren urheilijan titteli myönnettiin jääkiekkoilija Teuvo Teräväiselle. Vuoden helsinkiläisseuran valmentajaksi nimitettiin muodostelmaluisteluvalmentaja Anu Oksanen.

Urheilupalkintotoimikunnan mukaan nämä urheilijat ovat kasvattaneet pitkäjänteisesti myönteistä mielikuvaa omasta lajistaan.

Ossi Väänänen palkittiin 10 000 euron stipendillä. Anu Oksanen ja Teuvo Teräväinen saivat 2 500 euron stipendit.

Vuoden urheiluseuraksi valittu Karhu-Kissat palkittiin 5 000 euron stipendillä.