1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kehärata käyttöön vuoden päästä – tältä näyttää melkein valmis Aviapoliksen asema

Kehäradan vimeistelyä vaille valmista Aviapoliksen asemaa Vantaalla esiteltiin torstaina. Valtaosa käynnissä olevista urakoista saadaan valmiiksi tämän vuoden aikana. Liikennöinnin pitäisi alkaa Kehäradalla ensi vuoden heinäkuussa.

Kotimaan uutiset
Uuden kehäradan Aviapoliksen asemaa esitellään toimittajille
Uuden kehäradan Aviapoliksen asemaa Vantaalla esiteltiin torstaina.

Kehäradan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Leinelän asema on jo valmistunut ja Aviapoliksen tunneliasemalla tehdään viimeistelytöitä kuten liukuporras- ja hissiyhteyksiä. Vehkalan asema valmistuu syksyksi, Kivistö loppuvuoteen mennessä.

Suurin työmaa on lentoasemalla, jossa sähkö- ja turvalaitetöitä sekä radan päällysrakennetöitä tehdään vuorokauden ympäri.

Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Kansonen on luottavainen, että Kehärata avataan aikataulussa.

– Kyllä se on luja usko meillä. Lentoasemahan on hyvä esimerkki siitä, siellä tehdään 20-tuntista vuoroa. Rakennusaikaa on jäljellä vuosi, niin kun me tehdään kahta vuoroa, niin se on kaksi vuotta. Vaikka aikataulu on tiukka, niin uskomme siihen, että liikennöinti alkaa 1.7.2015.

Tällä hetkellä radan päällysterakennetöistä on tehty noin puolet, eli rataa kiskoineen on valmiina 10 kilometriä 18 kilometristä. Tunneliosuutta koko radasta on 8 kilometriä. Ennen heinäkuun käyttöönottoa radalla ajetaan vielä testiajot.

Kehärata on poikittainen raideyhteys, joka yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan.

Kehäradan kustannusarvio on noussut runsaalla 60 miljoonalla 738,5 miljoonaan euroon.

Lue seuraavaksi