Tarvasjoki ja Lieto yhdistyvät

Valtioneuvosto päätti torstaina, että kriisikunta Tarvasjoki liitetään Lietoon.

Tarvasjoki
Tarvasjoen vaakuna ja nimikilpi.
YLE / Hannu Vähämäki

Valtioneuvosto päätti Tarvasjoen ja Liedon pakkoliitoksesta torstaina. Kunnat yhdistyvät ensi vuoden alusta.

Valtioneuvosto teki pakkoliitospäätöksen, koska Tarvasjoki on talousvaikeuksien vuoksi luokiteltu kriisikunnaksi.

Tarvasjoki on hyväksynyt liitoksen Liedon kanssa.

Lieto ei olisi halunnut ottaa Tarvasjokea vastaan. Siitä huolimatta Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela suhtautuu päätökseen hyvillä mielin.

– Asia viedään nyt sitten tyylikkäästi loppuun tämän vuoden aikana. Yhteistyö on todennäköisesti erittäin hyvää. Joitakin asioita saadaan vietyä eteenpäin jo ennen lomakautta. Heti kun syksy alkaa, päästään jatkamaan hyvällä vauhdilla, Poikela sanoo.

"Vanhoja on turha muistella"

Päätös ei tullut yllätyksenä Esko Poikelalle eikä Tarvasjoen kunnanjohtaja Oili Paavolalle.

– Toivon, että voidaan lähteä puhtaalta pöydältä unohtaen kaikki vanhat kuviot ja kannanotot, mitä on joskus neuvotteluissa tullut esille. Kyllä se siitä lähtee, kun unohdetaan henkilökohtaisuudet ja hoidetaan asiat asioina. Vanhoja on turha muistella.

Poikelan tavoin Paavolakin on varma, että pakkoliitoksen jälkeinen yhteistyö tulee sujumaan mutkattomasti. Tarvasjoen kunnan virkamiesten määräkin on niin pieni, ettei Paavola usko heidän sijoittumisestaan koituvan ongelmia. Kunnan palvelutehtävissäkin toimivat jatkavat työtään kuten ennenkin.

– Kaikkein paras liitoshan on sellainen, jossa kuntalainen veronmaksaja ei koko asiaa huomaakaan. Toki tarvasjokelaiset tulevat olemaan vähemmistöä, mutta toivottavasti ajan mittaan lakataan puhumasta siitä, että tuo kunta ja tämä kunta. Ollaan yhtä isoa kuntaa, Paavola sanoo.