Filmiryhmä etsii luonnerooliin äkäistä hamsteria

Elokuvien eläinnäyttelijöiden valinta pitää tehdä taidolla, sillä tarkoin määritellyssä roolissa pysyminen vaatii lemmikiltä äärimmäistä tottelevaisuutta. Ajoittain tie maailmantähdeksi voi kuitenkin avautua vaikkapa oikukkaalle pikkujyrsijälle.

kulttuuri
Hamsteri kädessä.
Anne Kotokorpi

Porissa kuvattavaan Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvaan etsitään ärhäkkää hamsteria. Filmin eläintähtien roolitusta hoitava tuottaja Harri Sippola toivoo hamsterilta kiivasta luonnetta.

– Se saisi olla mieluiten pälyilevä ja äkäinen. Rohkeus ja ulospäinsuuntautuneisuus olisivat hyviä ominaisuuksia. Jos hamsteri on pelokas niin se vetäytyy nurkkaan emmekä saa kuvattua mitään, Sippola toteaa.

Luonnollisuus on lemmikin valttikortti

Harri Sippolan mukaan eläimet ovat elokuvissa parhaimmillaan, kun ne eivät yritä yhtään.

– Luonnollisinta on, kun ne ovat vain omina itsenään. Vähän se aina jännittää, että miten niiden kanssa pärjätään, mutta toistaiseksi ainakin koirien kanssa on mennyt hyvin.

Kanat saavat pitää päänsä

Samurai-elokuvan työryhmä etsii myös kanoja. Harri Sippola lupaa, että elokuvan luonteesta huolimatta ne saavat pitää päänsä.

– Kanat elävät kyläläisten kanssa sulassa sovussa ja palautamme ne yhtenä kappaleena takaisin. Pyrimme muutenkin hoitamaan kuvaukset eläinten kanssa mahdollisimman nopeasti, etteivät ne stressaannu.