Venäjä syyttää Ukrainaa kiellettyjen aseiden käyttämisestä

Venäjä syyttää Ukrainaa palopommien käyttämisestä Slovjanskissa. Ukraina kiistää syytökset.

Ulkomaat

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusasiamies syytti torstaina Ukrainaa kiellettyjen aseiden käyttämisestä Slovjanskin kaupungissa Itä-Ukrainassa. Ukraina on kiistänyt syytökset.

Ihmisoikeusasiamies Konstantin Dolgov kommentoi asiaa pian sen jälkeen, kun Venäjän valtiollinen media raportoi Ukrainan hallituksen joukkojen käyttäneen palopommeja Slovjanskissa. Venäjä-mielisten separatistien pääosin hallitsema kaupunki on Ukrainan hallituksen joukkojen piirittämä.

– Ukrainan joukot ja nationalistit käyttävät kiellettyjä aseita Slovjanskin asukkaita vastaan, ampuvat pakolaisia ja tappavat lapsia, Dolgov kirjoitti Twitterissä.

Dolgov syytti ukrainalaisjoukkoja ihmisoikeusrikoksista.

– Ne on tutkittava ja syyllisiä rangaistava, hän kirjoitti.

Ukrainan kansalliskaarti kiisti syytökset "absurdeina". Osin vapaaehtoisista koostuva kansalliskaarti on ollut tärkeässä roolissa Itä-Ukrainan taisteluissa.

– Kansalliskaarti kiistää tämän tiedon kategorisesti, sen tiedottaja ilmoitti.

Noin 120 000 asukkaan teollisuuskaupunki Slovjanskista on tullut separatistien ja Ukrainan hallituksen välisten taisteluiden keskus. Ukrainan terveysministeriön mukaan taisteluissa on kuollut tähän mennessä yhteensä 270 ihmistä

Lähteet: AFP