Kansanmusiikkifestareille nousee meluseinä – valitukset halutaan välttää

Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille kohoaa tänä vuonna meluseinä. Rakennelman on tarkoitus vaimentaa muun muassa päälavalta kantautuvia ääniä. Festivaalien aiheuttamasta metelistä on tehty valituksia aiempina vuosina.

Kotimaa
Kuvassa kaustisen pääareena.
Yleiskuvaa areenalta.Raila Paavola / YLE

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla halutaan välttyä tänä vuonna valituksilta. Festivaalialueelle rakennetaan kolme metriä korkea meluseinä. Rakennelma kohoaa festivaalialueen kulmaukseen, missä sen on tarkoitus hiljentää päälavan, Café Mondon ja pelimannitorin ääniä Konstantien suuntaan. Melusuoja rakennetaan yhteistyössä ravintola Pelimannin kanssa. Melutasoja myös mitataan päivittäin.

– Emme ole vielä aloittaneen seinän rakennusta, mutta festarialueen kasaaminen on jo käynnissä. Luulisin sen vievän muutaman ihmisen työpanoksen ehkä yhden päivän ajan, Pro Kaustinen ry:n toiminnajohtaja Sini Keränen arvioi.

Myös äänentoistoa tarvitsevien esiintyjien aikatauluja on nipistetty. Heidän soittonsa loppuu tunnin aiemmin kuin edellisinä vuosina. Festivaaleille haetaan jatkoaikalupaa puoli kolmeen saakka, jotta vapaamuotoinen akustinen soitto voisi jatkua ohjelmanumeroiden jälkeen.

Pro Kaustinen on jättänyt kuulutuksen melua aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta. Kuntalaiset ovat voineet ottaa kantaa teknisessä toimistossa nähtävillä olevaan kuulutukseen 18. kesäkuuta asti.