1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Keskustan puoluekokous alkoi Turussa

Puheenjohtaja Juha Sipilä valitaan lauantaina jatkokaudelle. Sen sijaan puoluesihteeristä ja varapuheenjohtajista päästään äänestämään.

Keskustalaiset kokoontuvat viikonlopuksi puoluekokoukseen Turkuun. Puoluekokous alkoi perjantaina iltapäivällä Turun messukeskuksessa.

Kokoukseen odotetaan noin 1 800:aa virallista kokousedustajaa ja tämän lisäksi yli 700:aa kokouksen seuraajaa.

Puheenjohtaja Juha Sipilälle ei ole ilmoittautunut haastajaa, joten Sipilä valitaan jatkokaudelle lauantaina iltapäivällä. Sipilä pitää lauantaina myös poliittisen katsauksen, jota voi seurata suorana Yle Areenassa klo 9.50 alkaen.

Keskustan varapuheenjohtajista jatkokautta hakevat kansanedustajat Juha Rehula ja Annika Saarikko. Europarlamentin jättävä Riikka Pakarinen jää pois puoluejohdosta.

Varapuheenjohtajaksi pyrkii muun muassa kansanedustaja ja entinen liikenneministeri Anu Vehviläinen. Ehdolla ovat myös Rovaniemen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Liisa Ansala, valtiovarainministeriön erityisasiantuntija Ann-Mari Kemell, Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katri Kulmuni ja entinen kansanedustaja Paula Sihto.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että yhdeksän keskustan kansanedustajaa oli pyytänyt Keskustanaisten puheenjohtajaa, kansanedustaja Elsi Kataista ehdolle varapuheenjohtajaksi. Katainen kuitenkin päätti, ettei asetu ehdolle.

Puoluesihteeri Timo Laanisen haastavat puoluesihteerin vaalissa Jasi Kuokkanen Vantaalta ja Janne Seurujärvi Inarista.