1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaalla pula jääajasta – nuoret eivät pääse seuratoimintaan

Vantaalla on jokaista jäärataa kohti kaksinkertainen määrä asukkaita koko maan keskiarvoon verrattuna. Jääratojen puute estää urheiluseurojen kasvua. Tyttöjen ja naisten jääkiekkojoukkueita ei ole Vantaalla lainkaan.

urheilu
Jääkiekko verkossa
Tomi Hänninen

Vantaalla on neljä jäähallia. Yhtä jäärataa kohti on yli 50 000 asukasta, kun kansallinen keskiarvo on 25 000 asukkaan alapuolella.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2013 kaavamuutoksen, joka mahdollistaa uuden kaksirataisen jäähallin rakentamisen Tikkurilan urheilunpuiston alueelle. Hallilta kuitenkin puuttuu rahoitus. Tiukan investointikaton vuoksi jäähallin rakentaminen kaupungin rahalla näyttää epätodennäköiseltä.

- Jos kristallipalloon pitäisi kurkistaa, niin todennäköisintä on, että yksityisellä rahalla syntyy halli, jota myös operoidaan yksityisellä rahalla. Käyttäjät maksavat käyttökulut ja kaupunki tukee heitä kuluissa, sanoo Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Kallislahden mukaan kaikki halukkaat eivät pääse seuratoimintaan mukaan jääajan niukkuuden vuoksi. Heikoin tilanne on jääkiekkoa pelaavien tyttöjen ja naisten kohdalla.

- Teini-ikään asti tytöt pelaavat poikien kanssa. Sen jälkeen he joutuvat siirtymään naapurikuntiin, sillä naisjoukkuetta ei Vantaalla ole, Kallislahti sanoo.

Vantaalaiset jääurheiluseurat ostavat jo nyt muilta kunnilta jääaikaa arviolta kahden jäähallin käyttötuntien verran. Seurat eivät voi ottaa lisää harrastajia jääpulan vuoksi.

Lue seuraavaksi