Liikemies Riku Räsänen ostaa Lönnströmin taidemuseon kiinteistön

Riku Räsänen ostaa Lönnströmin taidemuseon kiinteistön Raumalla. Tulevasta käytöstä ei vielä ole varmuutta.

Kotimaa
Lönnströmin taidemuseo
Niclas Warius

Riku Räsänen ostaa Lönnströmin taidemuseon kiinteistön Raumalla. Museon toiminta kiinteistössä loppuu.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö ilmoitti maaliskuussa myyvänsä Raumalla sijaitsevan Lönnströmin taidemuseon kiinteistön. Ostaja on Kinorauma Oy, jonka toimitusjohtajana liikemies Räsänen toimii. Räsänen on tullut tunnetuksi muun muassa RMJ-juhannusjuhlien järjestäjänä.

– Olemme iloisia, että arvokkaalle ja rakennushistoriallisesti merkittävälle rakennukselle löytyi raumalainen ostaja, sanoo Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Teea Hyytiä.

Tuleva käyttö vielä auki

Riku Räsänen ei vielä osaa sanoa, mitä kiinteistölle tehdään.

– Rakennus on yksi kaupunkimme kirkkaimmista kiinteistöjalokivistä. On mielenkiintoista päästä kehittämään sitä uusilla ideoilla ja nähdä, miten se vaikuttaa kaupunkiin, kun näin keskeinen rakennus saa uuden käyttötarkoituksen, Räsänen pohtii.

Lönnströmin taidemuseon rakennus on eräs Rauman hienoista vanhoista taloista. Sen rakennutti vuonna 1912 kodikseen kauppaneuvos Wladimir Sofronoff.

Rakennus peruskorjattiin museoksi vuonna 1992, ja taidemuseotoiminta alkoi seuraavana vuonna. Näyttelytoiminta kiinteistössä päättyy tammikuussa 2015.