Joensuu luopui kesätyöntekijöiden kirjallisista työsopimuksista – SAK ihmettelee uutta käytäntöä

Joensuun kaupunki on luopunut kesätyöntekijöiden kanssa tehtävistä kirjallisista työsopimuksista. Työsuhteesta sovitaan suullisesti yli 300 nuoren kanssa. SAK:ssa uusi sopimustapa herättää kysymyksiä.

Kotimaa
Puistotyöntekijä haravoi
YLE / Petra Ristola

Joensuun kaupunki luopui tänä kesänä kesätyöntekijöiden kanssa tehtävistä kirjallisista työsopimuksista. Kaupungin henkilöstöpäällikkö Sari Lempiäinen kertoo, että uuteen sopimustapaan päädyttiin "käytännön syistä".

Lyhyessä ajassa tehdään paljon työsopimuksia ja siinä on säätöä ja postittelurumbaa.

Sari Lempiäinen

– Lyhyessä ajassa tehdään paljon työsopimuksia ja siinä on säätöä ja postittelurumbaa. Sen takia päätetiin kokeilla tälläistä vähän oikaistua menettelyä, joka on kuitenkin muodollisesti pätevä, Lempiäinen perustelee.

Tulevalle työntekijälle kerrotaan työhönottotilanteessa työsuhteen perustiedot, eli palkka, työaika ja työsuhteen kesto. Nuori saa myös halutessaan tulostettua työsopimuksen.

SAK: Ei kuulosta hyvältä tavalta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:ssa Joensuun malli tehdä suulliset sopimukset niinkin suurelle työntekijäjoukolle on uusi. SAK:n lakimies Timo Koskinen kertoo, että tyyli on tullut vastaan puhelinmyyntifirmojen kohdalla. Koskinen ei kuitenkaan usko, että kaupunkien ja kuntien kohdalla olisi ongelmia itse työehtojen kanssa. Järjestössä joka tapauksessa ihmetellään käytäntöä.

Tämä ei kuulosta hyvältä ratkaisulta, koska kyseessä on ensimmäisiä kontakteja työelämään saavista.

Timo koskinen

– Tämä ei kuulosta hyvältä ratkaisulta, koska kyseessä on ensimmäisiä kontakteja työelämään saavista nuorista. Suosittelemme edelleen kaikille kesätyöntekijöille kirjallisen sopimuksen allekirjoittamista, sillä se on selkein myös ongelmatilanteissa. Jos tämä liittyy kaupungin säästötoimiin, voi kysyä, onko tämä sen säästämisen väärti, Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan erityisesti alaikäisten palkkaamisessa työnantajan olisi hyvä olla erityisen tarkkana.

– Alaikäisen kohdalla huoltaja voi purkaa työsopimuksen työntekijän puolesta. Koska he ovat nuoria työntekijöitä, niin ymmärrys pelisäännöstä on vähäistä. Vanhempien on hyvä olla ajan tasalla tälläisistä asioista.