1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Erikoinen vuokraneuvottelu tamperelaisteatterista – aseena yrityssaneeraus

Tamperelainen ravintolateatteri on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Toimitusjohtajan mukaan taustalla on toive saada teatterin vuokraan alennusta.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tamperelainen Musiikkiteatteri Palatsi Oy on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Toukokuun lopulla aloitettu saneerausmenettely tähtää Hämeenkadulla Tuulensuun talossa toimivan ravintolateatterin talouden tervehdyttämiseen. Toimitusjohtaja Petri Lairikon mukaan toimitilojen vuokra, yli 600 000 euroa vuodessa on liian korkea.

– Halusimme viheltää pelin poikki, sillä asiaan pitää saada joku muutos. Se ei ole onnistunut neuvottelujen kautta niin sanotusti hyvällä, niin sen takia tässä on täytynyt ryhtyä vähän isompiin toimenpiteisiin, että vuokranantaja voisi kuunnella meitä. Meillä on nyt mahdollisuus tämän yrityssaneerauksen kautta lähteä pois näistä tiloista, jos me haluamme, Lairikko kertoo.

Nykyinen määräaikainen vuokrasopimus päättyy vuonna 2018. Saneerausmenettelyn aikana vuokralaisella on mahdollisuus irtisanoa vuokrasopimus kahden kuukauden irtisanomisajalla.

Tuulensuun Palatsin omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Taitokaari Oy, josta ei haluta kommentoida tarkemmin kesken olevia vuokraneuvotteluja.

– Vuokra ei ole mielestäni niin kohtuuton kuin vuokralainen väittää, Taitokaaren toimitusjohtaja Hannu Koivuniemi sanoo. Hänen mukaansa Palatsin tiloista on ollut moni yrittäjä kiinnostunut.

Teatteri toimii syksyn normaalisti

Musikaaleihin erikoistunut Musiikkiteatteri Palatsi aikoo jatkaa toimintaansa normaalisti nykyisissä tiloissa ainakin tämän vuoden ajan. Syyskuussa Palatsissa nähdään Badding-musikaali Paratiisin kantaesitys.

– Teatteri kartoittaa samalla muita mahdollisia toimitiloja Tampereelta, sanoo toimitusjohtaja Petri Lairikko.   

Taiteilijapariskunta Petri Lairikko ja Katariina Leino perusti Musiikkiteatteri Palatsin Tampereelle vuonna 2008. Viime vuonna teatterin esityksiä kävi katsomassa noin 68 000 katsojaa.

Velkojista saneerausmenettelyn aloittamista ovat puoltaneet Valkeakosken Osuuspankki, Asianajotoimisto Krogerus Oy sekä HRC Pirkanmaa Oy.

Ehdotus saneerausohjelmasta tulee toimittaa Pirkanmaan käräjäoikeudelle viimeistään syyskuussa. Lairikon mukaan ehdotuksen jättämiseen haettaneen lisäaikaa.