Intian Kolkata houkuttelee asukkaita maalaamaan talonsa sinivalkoisiksi – osavaltion pääministerin lempiväreillä

Kolkatan viranomaisten mukaan kampanjan tarkoituksena on saada kaupunki näyttämään kirkkaalta auringonpaisteessa ja nostaa ihmisten mielialaa, ei miellyttää pääministeri Banerjeeta.

Ulkomaat

Intiassa Länsi-Bengalin osavaltion pääkaupungin Kolkatan kaupunginhallitus houkuttelee asukkaita maalaamaan kotinsa sinivalkoisiksi. Kannustimeksi kaupunginhallitus tarjoaa 12 kuukauden vapautusta kiinteistöverosta.

Sininen ja valkoinen ovat Länsi-Bengalin osavaltion pääministerin Mamata Banerjeen lempivärit. Banerjee pukeutuu usein sinisiin ja valkoisiin sareihin.

Kolkatan viranomaisten mukaan kampanjan tarkoituksena on saada kaupunki näyttämään kirkkaalta auringonpaisteessa ja nostaa ihmisten mielialaa, ei miellyttää Banerjeeta.

– Rohkaisemme kiinteistöjen omistajia remontoimaan talonsa ja maalaamaan ne sinisellä ja valkoisella. Se ilmaisee onnellisuutta ja luo esteettisen tunteen, Kolkatan pormestari Sovan Chatterjee kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Värinvaihto alkoi vallanvaihdon myötä

Kolkata alkoi vaihtaa väriään pian sen jälkeen, kun Trinamool Congress -puoluetta johtava Banerjee nousi valtaan vuonna 2011. Monet kaupungin silloista, korotetuista autoteistä ja julkisista rakennuksista on jo maalattu sinivalkoisilla väreillä. Myös osa kaupungin raitiovaunuista ja yleisistä vessoista on saanut pintaansa sinistä ja valkoista maalia.

Banerjeen poliittiset vastustajat pitävät maalauskampanjaa kikkana, jonka takia Kolkata menettää suuresti kaipaamiaan verotuloja.

– He haluavat vain miellyttää yhtä henkilöä, johtajaansa, sanoo osavaltion parlamentin oppositiossa istuvan BJP-puolueen puheenjohtaja Rahul Sinha.

– Jos huomenna tulee uusi hallitus, niin silloin tulee myös uusi teemaväri, Sinha jatkaa.

Kolkatassa asuu noin 15 miljoonaa ihmistä. Kaupunki tunnettiin aiemmin nimellä Kalkutta.

Lähteet: AFP