1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Israelilla laaja operaatio Länsirannalla kolmen kadonneen nuoren löytämiseksi

Palestiinalaisia on syytetty nuorten sieppaamisesta. Kolme siirtokuntalaista nuorta on ollut kateissa torstai-illasta saakka.

Ulkomaat

Israelin turvallisuusviranomaiset etsivät kolmea kadonnutta nuorta Hebronin kaupungin lähellä miehitetyllä Länsirannalla. Israelilaissotilaat ovat haravoineet maastoa, pystyttäneet tiesulkuja ja tehneet kotietsintöjä.

Nuoret lähtivät torstai-iltana ješivasta, eli juutalaisesta uskonnollisesta koulusta, eikä heitä ole nähty sen jälkeen. Nuoret olivat kotoisin siirtokunnista.

Paikallismedia on pyöritellyt mahdollisuutta, että nuoret olisi siepattu. Mediatietojen mukaan nuoret yrittivät liftata kotiin koulusta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on sanonut pitävänsä palestiinalaishallintoa vastuullisena nuorten turvallisuudesta.

Palestiinalaishallinnon turvallisuusviranomaisten edustaja Adnan al-Dmairi totesi, ettei palestiinalaishallintoa voi pitää vastuullisena, sillä se ei olisi voinut estää katoamista. Lisäksi hänen mukaansa nuoret katosivat alueella, joka on Israelin vartioima.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi