Kuopio-Jukolan puuronkeittäjät ovat kauhan varressa koko yön

Kuopion-Jukolan puuronkeittäjä Arja Sepponen ja muut ruokahuollosta vastaavat keittäjät huolehtivat, että suunnistajat saavat vatsansa täyteen koko yön ajan.

puurot
Kuopio-Jukolassa keitetään paljon puuroa, keittäjänä Arja Sepponen
Johanna Raatikainen / Yle

Kuopio-Jukolan puuronkeittäjällä Arja Sepposella ja muilla tapahtuman ruokahuollosta vastaavilla on vastuullinen työ. Puuronkeitto alkoi lauantaiaamuna kello puoli viideltä ja jo puoli seitsemältä puuro saatiin jakelupisteisiin.

– Puuro on varsinkin ensi yön tuote. Keittiössä ollaan ympäripyöreästi töissä 24 tuntia.

Kuopio-Jukolan viesteihin osallistuu yli 16 000 suunnistajaa. Syöjiä riittää, joten kattilankin pitää olla reilun kokoinen.

– Tällaisia kattiloita on harvassa. Neljä tuhatta annosta tehdään puuroa, kahdeksan keitintä. Lisäksi on lihakeittoa, joka tehdään pussiperiaatteella, Sepponen kertoo.

Kenttäkeittiö toimii puulla, että ruokaa saataisiin, vaikka sähköt katkeaisivat.

– Puuroa kyllä saadaan, se on varsinkin ensi yön tuote. Meillä on yli 20 talkoolaista eri vuoroissa ja miehiäkin on. Kauhea kilpailu oli miehillä, että kuka pääsee ja kolme miestä on porukassa.