1. yle.fi
  2. Uutiset

Riihimäellä ajettiin liikenneympyrään luvalliset vauhtiraidat

Tavallisen autokoulun opeilla drifting-autoa ei saa edes liikkeelle, ja kuljettajalle suunniteltu auto on muutenkin kuin tuhkimon kenkä.

viihde
kilpa-auton kuljetuskoppi
Näin näyttävässä matkustamossa kulkee arvonsa tunteva kilpa-auto.Liisa Leinonen / Yle
auto ajaa lujaa

Riihimäellä järjestetyn OneDay -hyväntekeväisyystapahtuman vetonaula seisoi komeana alueen laidalla, ja sen ympärillä parveili pikkupoikia isiensä kanssa tasaisena virtana. Kilpa-autojen kuljetukseen suunniteltu rekka yksinään jo kiinnosti poikia, mutta varsinainen magneetti oli sen eteen ajettu keltainen drifting-auto, joka entisessä elämässään oli ihan tavallinen Toyota.

Viisi vuotta sitten Toyota Celica päätyi Kolisevan autopajalle, ja se muutettiin kolmen kuukauden tauottoman työn tuloksena drifting-autoksi. Nyt sen konepellin alla olevat hevosvoimat vastaavat kuutta tavallista henkilöautoa, ja vääntöä voisi kevyesti jakaa kymmenelle pienelle Toyotalle.

Sisätiloista ei ole enää jäljellä senkään vertaa. Kuljettajan istuin on suunniteltu ja tehty sitä ajavan Pasi Kolisevan mittojen mukaan, ja turvakaiteet kiertävät koko auton ympäri. Jos autolla saisi ajaa muun liikenteen seassa, taskuparkki onnistuisi luultavasti vaivatta. Normaalin henkilöauton eturenkaat kun kääntyvät noin 30 astetta, mutta drifting-autossa renkaat kääntyvät 60 astetta.

– Driftingissä pitää ajaa kylki edellä, varsinaisesti eteenpäin ajamiseen nämä autot eivät ole suunniteltu, vauhti nousee liian korkeaksi, selittää Pasi Koliseva.

Riihimäen näytösajo päättyi odottamattomaan vikaan

Renkaiden suuren kääntökulman selittää driftingin luonne, jossa kisoissa pisteitä jaetaan esimerkiksi tarkoista ajolinjoista sekä renkaista nousevan savun määrästä. Tässä lajissa renkaat ovat kulutustavaraa, parhaimmillaan kisan aikana renkaita saa vaihtaa yhteen autoon kymmeniä.

Riihimäellä nähtiin näytösajo, jossa Koliseva ajoi autollaan liikenneympyrän ympäri. Ajo kuitenkin loppui ennakoitua nopeammin, sillä auton moottori meni rikki.

– Kyllä noita renkaita olisi tuolla vielä ollut, mutta eipä tullut matkaan yhtään vaihtomoottoria, sanoi Pasi Koliseva näytösajon jälkeen.

Lue seuraavaksi