1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. politiikka

Stubb päätti linjapuheensa selfieen

Puheenjohtajakisan yhteydessä on arvuuteltu, joutuuko Stubb muuttamaan esiintymistyyliään noustessaan pääministeriksi.

Kuva: Twitter / Alexander Stubb

Kokoomuksen tuore puheenjohtaja ja tuleva pääministeri Alexander Stubb jatkoi kepeää esiintymistyyliään myös linjapuheensa aikana.

Hän kyseli yleisöltä viime illan juhlimisesta, kertoi välillä vitsejä ja otti puheen päätteeksi itsestään omakuvan eli selfien, jossa kokoomusyleisö taputtaa taustalla. Kuva ilmestyi pian Stubbin Twitter-tilille.

Linjapuhe on perinteisesti uuden johtajan esittäytymistilaisuus ja poliittisen ohjelman julistus. Tunnelmaltaan ne ovat yleensä vakavia, elleivät peräti hartaita.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi lauantaina valittu Alexander Stubb otti itsestään ja puoluekokousväestä selfien Lahden Sibeliustalossa 15. kesäkuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Sen verran Stubb oli tinkinyt perinteisestä puheenpitotavastaan, että linjapuhe oli suurelta osin valmiiksi kirjoitettu. Tästäkin hän vitsaili puheen aluksi.

Epävirallista esiintymistyyliä nähtiin myös aiemmin puoluekokouksessa. Hänen puheenjohtajavaaliaan edeltänyt esittäytymispuheensa oli täynnä huumoria. Myös valintaa seurannut kiitospuhe alkoi vitsillä, hän kysyi kokoomusväeltä "oottekste nyt ihan varmoja?".

Aiemmin puheenjohtajakampanjan aikana Stubb kävi mm. Putous-ohjelmassa irvistelemässä Jäbä Leisson -hahmona.

Stubb on tunnettu epävirallisesta ja välittömästä esiintymisestään sekä aktiivisesta kuulumisten kertomisesta sosiaalisessa mediassa. Puheenjohtajakisan yhteydessä on arvuuteltu, joutuuko hän muuttamaan tyyliään noustessaan pääministeriksi. Sellaisesta ei ainakaan vielä ole merkkejä.