Junat kulkevat nyt kesäaikataulussa

Suurimmat muutokset koskevat pääkaupunkiseudun lähiliikennettä, mutta myös kaukojunien aikatauluja rukataan.

liikenne

VR siirtyy tänään maanantaina kesäaikatauluihin. Kesäaikataulut ovat voimassa kauko- ja lähiliikenteessä aina elokuun kymmenenteen päivään saakka.

Kesäaikataulu tarkoittaa junavuorojen harvenemista erityisesti pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä, mutta myös kaukojunien aikatauluihin tulee muutoksia.

Kaukoliikenteessä Turun ja Helsingin välinen junayhteys harvenee viikonloppujen osalta. Joensuun ja Nurmeksen väli hoidetaan kiskobusseilla.

Helsingistä Kauklahteen liikennöivä E-junavuoro lopettaa sunnuntailiikenteen pysyvästi, sen sijaan S-, U- ja L-junat kulkevat jatkossakin sunnuntaisin. I- ja K-junat korvautuvat kesän ruuhka-aikoina N-junilla. N- ja M-junien vuorovälit harvenevat.

Kirkkonummen ja Karjaan välillä tehdään ratatöitä heinäkuussa, joten junavuoroja korvataan linja-autoliikenteellä. Myös Pohjois-Haagan ja Vantaankosken välillä junat vaihdetaan busseihin 12.–13.7. ja 19.–20.7. ratatöiden takia.

Tarkat aikataulut löytyvät osoitteista www.reittiopas.fi (siirryt toiseen palveluun) ja www.vr.fi (siirryt toiseen palveluun).