1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Rinne piikitteli Stubbia linjapuheesta: "Mielenkiintoinen ristiriita"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että demarit tulevat pitämään kiinni oppivelvollisuusiän nostamisesta.

Antti Rinne.
Pääministeriksi nousevan Alexander Stubbin hallituksen kokoaminen alkaa. Hallituskumppanit, puolueidensa puheenjohtajat Ville Niinistö (vihr.), Antti Rinne (sd.) ja Päivi Räsänen (kd.) kertoivat aamu-tv:ssä tavoitteistaan loppuvaalikaudelle.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne kritisoi kokoomuksen uuden puheenjohtajan Alexander Stubbin eilistä linjapuhetta. Rinteen mielestä Stubbin puhe oli ristiriitainen.

– Samassa puheessa Alexander kertoi eilen, että hän on sitä mieltä, että pidetään päätöksistä kiinni ja saman tien on aukaisemassa joitakin asioita. Tämä oli mielenkiintoinen ristiriita tuossa puheessa, Rinne näpäytti Ylen aamu-tv:ssä maanantaina.

Stubb sanoi linjapuheessaan muun muassa, että päätös oppivelvollisuusiän nostamisesta 17 vuoteen pitää arvioida uudelleen.

Rinne ilmoitti tiukasti, että SDP tulee pitämään kiinni oppivelvollisuusiän nostamisesta. Hän huomautti, että asia on SDP:lle tärkeä.

– Se, että osa nuorista putoaa koulutusjärjestelmän ja työelämän ulkopuolelle on sekä inhimilliseltä kannalta että talouden kannalta katsottuna todella vaarallinen asia. Tästä syystä me tulemme pitämään kiinni siitä, että oppivelvollisuusiän nostaminen toteutetaan, Rinne sanoi.

Rinne tiukkana myös vihreille

Rinne oli tiukkana myös vihreiden puheenjohtajalle Ville Niinistölle, jonka mukaan vihreät aikoo pitää kiinni siitä, että ydinvoimalle ei myönnetä lisälupia. Ylen aamu-tv:n keskusteluun osallistunut Niinistö sanoi, että vihreät ei aio suostua uuden ydinvoimaluvan myöntämiseen Fennovoimalle.

Rinteen mielestä ydinvoimapäätöksen viivyttämiseen ei ole syytä – edes siinä tapauksessa, että vihreät saataisiin siten pidettyä mukana hallituksessa.

– Kyllä me olemme siinä tilanteessa, että me tarvitsemme erityisesti teollisuuden näkökulmasta energiaa sekä vakautta ja ennakoitavuutta tulevaisuuden energiapolitiikassa. Tästä näkökulmasta on tärkeätä, että myöskin Fennovoiman hanke etenee, Rinne ilmoitti.