1. yle.fi
  2. Uutiset

Samasta työstä sama palkka – Islanti kehittää ensimmäisenä maailmassa samapalkkaisuusnormia

Työnantajien tavoitteena on, että puolet Islannin yli 10 työntekijää työllistävistä 2000 yrityksestä ottaa normin käyttöön.

Ulkomaat

Islannissa kehitetään samapalkkaisuusnormia naisten ja miesten välisten palkkaerojen poistamiseksi, sanomalehti Svenska Dagbladet (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Islannin työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat yksimielisiä normin kehittämisestä.

– Naiset saavat usein huonomman palkan jo, kun heidät otetaan töihin, ja he ovat huonompia neuvottelemaan palkankorotuksista. Meidän pitää kehittää järjestelmä, jolla voimme ylittää nämä erot ja palkita työntekijät tasa-arvoisesti, Islannin työnantajajärjestö Samtök atvinnulífsinsin (SA) puheenjohtaja Torsteinn Víglundsson huomauttaa SvD:lle.

– Samapalkkaisuudessa ei ole kyse vain tilastoista. Se on eettinen kysymys, joka pitää ratkaista yrityskohtaisesti.

Uudesta samapalkkaisuusnormista tulee yrityksille vapaaehtoinen, mutta se toimii eräänlaisena laatumerkintänä. Työnantajien tavoitteena on, että puolet Islannin yli 10 työntekijää työllistävistä yrityksistä ottaa normin käyttöön. Tällaisia yrityksiä on 2000.

"Selittämätön" palkkaero 9,4 prosenttia

Uudessa normissa keskitytään poistamaan niitä naisten ja miesten välisiä palkkaeroja, joita ei voi selittää työajoilla, koulutuksella, työkokemuksella tai kompetenssilla. Eroja kutsutaan "selittämättömiksi" palkkaeroiksi. Eurostatin mukaan keskimääräinen selittämätön palkkaero oli 9,4 prosenttia viime vuonna.

Islannin kaupan- ja toimistotyöntekijöitä edustava ammattiliitto VR on tarjonnut samapalkkaisuussertifiointia helmikuun alusta lähtien. Työnatajat haluavat kuitenkin kaikille yhteisen puolueettoman normin.

– Haluamme, että tilintarkastajat, kuten Deloitte tai KPMG, tekevät samapalkkaisuustarkastuksen. Yksi ammattiliitoista on ottanut varaslähdön ja sertifioinut parikymmentä yritystä, mutta me haluamme, että sen tekee mieluummin puolueeton osapuoli, jolla ei ole kytköksiä ammattiliittoihin tai työnantajiin, Torsteinn Víglundsson sanoo.

Ensimmäinen sertifikaatti vielä tänä vuonna

Islannin työnantaja- ja työntekijäjärjestöt ovat neuvotelleet samapalkkaisuusnormista jo neljä vuotta. Islanti on ensimmäinen maa maailmassa, joka pyrkii kehittämään normin, ja neuvotteluissa on jouduttu ratkomaan useita teknisiä kysymyksiä, Islannin ammattijärjestö Landsorgansiationen i Islandista (ASÍ) kerrotaan.

– Meillä ei ole ollut suuria erimielisyyksiä, ja työnantajat ovat suhtautuneet asiaan hyvin myönteisesti, Halldór Grönvold ASÍ:sta sanoo SvD:lle.

– Sertifikaatti ei takaa, että selittämättömät palkkaerot katoavat kokonaan. Se takaa, että yritys noudattaa tiettyä metodologiaa, kun se päättää palkoista. VR:n sertifiointia on arvosteltu tietyiltä osin, mutta me laskemme, että voimme myöntää ensimmäisen oikean sertifikaatin myöhemmin tänä vuonna.

Lue seuraavaksi