Oulun kisat päättivät kotimaan miekkailukauden -VIDEO

Suomen miekkailua on viime vuosina viety johdonmukaisesti kohti kansainvälistä menestystä. Läpimurtoa ei vielä ole tullut, mutta hyviä suorituksia on jo saatu. Suomen virallisten miekkailukisojen kauden päättivät Oulussa viikonvaihteessa järjestetyt kansalliset Oulun kesäkisat.

urheilu
Miekkailuottelun pistelaskulaite.
Oulun miekkailuseuran isännöimät kesäkisat päättivät miekkailun kilpailukauden viikonvaihteessa Oulussa.

Suomen miekkailu- ja viisiotteluliiton panostukset suomalaisen miekkailun tason nostamiseksi kansainväliselle tasolle ovat hiljalleen tuottaneet hyviä tuloksia. Läpimurto odotuttaa edelleen itseään, mutta erityisesti kalpamiekkailussa suomalaisia on nähty viime vuosina ja myös nyt päättyvän kilpailukauden aikana arvokisojen pudotuspeleissä.

Hyvä esimerkki suomalaisten kalpamiekkailijoiden nousujohteisesta kehityksestä on Helsingin miekkailijoiden Niko Vuorinen, joka kamppaili tiensä kymmenen parhaan joukkoon alkukesän Euroopan mestaruuskisoissa Strasbourgissa. Vuosi sitten Vuorinen pääsi Budapestin MM-kisoissa 14:ksi. Sijoitus on poikkeuksellisen hyvä. Muutama vuosi aikaisemmin suomalainen Dennis Bade nousi MM-kisoissa 12:ksi.

Naismiekkailijoista Vuorisen seuratoverit Catharina Kock ja Terhi Lumme ovat jatkaneet kansainvälisellä urallaan suomalaisittain hyvää menestystä raivaamalla tiensä kerta toisensa jälkeen kilpailujen jatko-otteluihin.

Florettimiekkailussa Suomen huippunimi on jo muutaman vuoden ollut Helsingin miekkailijoita edustava Irene Enright, joka keväällä saavutti Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Kööpenhaminassa pronssia.

Oulussa oteltiin kalvalla ja floretilla

Kotimainen miekkailukausi päättyi viikonvaihteessa Oulussa, jossa oteltiin perinteiset kansalliset miekkailukisat floretilla ja kalvalla. Oulun kilpailuissa miesten sarjaa hallitsivat järjestävän seuran miekkailijat.

Miesten sarjoissa Oulun Miekkailuseuran Teemu Tokola voitti sekä kalvalla että floretilla käydyt kilpailut. Naisten florettikisan voitti Oulun miekkailuseuran Maria Hirvelä ja kalpakilpailun Helsingin miekkailijoiden Anna Heinämaa.