1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Uusi riippusilta yhdistää luontoreitit Kristiinassa

Upouusi riippusilta yhdistää Kristiinankaupungin luontoreitit. 55-metrinen silta on teräsrakenteinen ja lähes yhden miehen kätten tulos.

Silta on tehty teräksestä ja mittaa sillä on 55 metriä. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Viikonloppuna käyttöön otettu riippusiilta yhdistää luontoreitit toisiinsa Kristiinankaupungissa. Sillalla on pituutta hulppeat 55 metriä ja se on kokonaan teräsrakentainen.

Matkailun kannalta uusi silta on tärkeä linkki, sillä se yhdistää Tiilitehtaanmäen ja Pohjoislahden luontoreitit. Reitistä saadaan Kristiinankaupungin matkailulle uusi vetonaula ja samalla kaupunkilaisten mahdollisuudet lähiliikuntaan paranevat.

Reitti alkaa ja päättyy Kristiinankaupungin keskustassa, ja mittaa sille kertyy yli 6 kilometriä. Kiertämiseen on syytä varata aikaa toista tuntia.

– Tämä on lähellä kaupunkia ja täällä pystyy näkemään lintukosteikosta alkaen lähestulkoon kaikkea. Myös luonnonniityt ovat kaikessa komeudessaan mukana, kertoo Metsähallituksen suunniittelija Jaakko Hautanen.

– Pohjoislahdella on vanhempaa metsää ja myös laiduntavaa ylämaankarjaa, Hautanen ylistää.

Kaunis silta sopii maastoon

Riippusilta on lähes yksin ilomantsilaisen Kari Lyytikäisen työtä. Silta valmistui nopeassa aikataulussa ja vihittiin käyttöön sunnuntaina.

Koko reitti sillan molemmin puolin on hyvin merkitty ja ohjeistettu. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Aiemmin Inariin on tehty Metsähallitukselle vastaava silta. Kristiinan silta on poikkeuksellisen tukevaa tekoa ja sopii Hautasen mukaan hyvin alavaan Tiukanjoen suistoon.

– Se on kaunis ja sopii ympäristöön hienosti.

Reitistö on myös kulkijalle helppokulkuinen tutustuttava.

–  Muutamia pitkososuuksia on, mutta muuten tämä on melko helppo reitti. Ja suurin piirtein pysyy kuivanakin jalat, Hautanen rohkaisee.

Hanke on saanut tukea Manner-Suomen maaseuturahastolta. Pelkän sillan kustannukset olivat 200 000 euroa ja lisäksi tuli reitin kunnostus.

Projektin aikana tehdyt uudet opaskyltit on nekin nyt saatu paikoilleen.