1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaiset kokoomuksen tueksi jalkaväkimiinoissa

Ottawan sopimukseen liittyminen vuonna 2012 oli vailla perusteita oleva virhe, joka "tositilanteessa maksaa suomalaista verta", kirjoittaa Jussi Niinistö.

Perussuomalaiset tukee kokoomusta jalkaväkimiinojen palauttamisessa asevalikoimaan.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön mukaan Ottawan sopimukseen liittyminen vuonna 2012 oli vailla perusteita oleva virhe, joka "tositilanteessa maksaa suomalaista verta."

Hän muistuttaa, että perussuomalaiset äänesti tuolloin liittymistä vastaan ainoana yksimielisenä ryhmänä. Myös kokoomuksen enemmistö äänesti liittymisen puolesta.

Jos irtautuminen Ottawan sopimuksesta ei onnistu, perussuomalaisten linja on, että ainakin valmiutta miinojen massavalmistukseen on pidettävä yllä.

Kokoomuksen puoluekokous päätti viikonloppuna vaatia Suomen irtautumista jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta. Asiaa esittivät Hämeen Kokoomusopiskelijat, Järvenpään Kokoomus ja Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret. Puoluehallitus esitti ettei aloitteita olisi hyväksytty, mutta ne menivät kuitenkin läpi äänestyksessä.

Kokoomuksen tuore puheenjohtaja Alexander Stubb sanoi edistävänsä asiaa. Hän kuitenkin täsmensi, ettei edistäminen välttämättä tarkoita asian ajamista aktiivisesti.