1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaiset vaativat tukia pois islamilaiselta yhdistykseltä Porissa

Porin perussuomalaiset olisivat poistaneet avustukset Porin Islamilaiselta Kulttuuriyhdistykseltä ja lisäksi viideltä poliittiselta järjestöltä. Muut ryhmät eivät esitykseen suostuneet.

Kuva: Perussuomalaiset

Perussuomalaiset vaativat Porin kaupunginhallituksessa avustuksia pois kuudelta yhdistykseltä. Näistä yksi oli Porin Islamilainen Kulttuuriyhdistys ry.

Muut yhdistykset olivat poliittisia järjestöjä tai opintojärjestöjä. Perussuomalaiset eivät olisi tukeneet Noormarkun sosiaalidemokraatteja, SDP:tä ja vasemmistoliittoa lähellä olevia Työväen Sivistysliiton ja Kansan Sivistysliiton Porin-opintojärjestöjä, kokoomusta lähellä olevaa Porin porvarillista opinto- ja koulutusyhdistystä eivätkä Porin keskustan opinto- ja kulttuuriyhdistystä.

Muut puolueet eivät asettuneet perussuomalaisten tueksi. He hävisivät äänestyksen luvuin 9–2. Perussuomalaisista kaupunginhallituksessa istuvat Laura Huhtasaari ja Tommi Salokangas.

Myönnettävien avustusten suuruus vaihtelee tuhannesta eurosta 14 500 euroon. Islamilaisen kulttuuriyhdistyksen avustus on 4 000 euroa.