Albanian poliisi piirittää laeista piittaamatonta kannabiskylää

Kylästä on ammuttu poliiseja kohti konekivääreillä ja kranaatinheittimillä. Albanian viranomaiset arvioivat, että Lazarat tuottaa vuosittain noin 900 tonnia kannabista.

Ulkomaat

Albaniassa poliisi piirittää kannabiksen viljelystä tunnettua Lazaratin kylää. Viranomaisten mukaan paikalla on noin 500 aseistettua poliisia ja erikoisjoukkojen jäsentä.

Lazaratissa majailevat rikolliset ampuivat konekivääreillä ja kranaatinheittimillä poliisia kohti, kun viranomaiset yrittivät tulla ratsaamaan laeista piittaamattoman kylän kannabisviljelmiä aikaisin maanantaina. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut tulituksessa.

Poliisi piiritti kylän sunnuntaina sen jälkeen, kun pienempi poliisijoukko joutui viikonloppuna tulitaisteluun kylän reunamilla. Tuolloin yksi kyläläinen loukkaantui ammuskelun yhteydessä.

Albanian viranomaiset arvioivat, että Lazarat tuottaa vuosittain noin 900 tonnia kannabista. Viljelysten tuotoksi arvioidaan noin 4,5 miljardia euroa vuodessa. Summa vastaa noin puolta Albanian virallisesta bruttokansantuotteesta.

Poliisi aikoo jatkaa tehoiskuaan "vapauttaakseen Lazaratin rikollisten otteesta".

Suomen tulli otti toukokuussa kiinni kaksi albanialaista kannabiksen salakuljettajaa. He olivat kätkeneet 31 kiloa kannabista autoonsa. Aine oli peräisin Albaniasta.

Lähteet: AP