Arto Hirvonen erotettiin puolueesta: "Tämä on poliittinen oikeusmurha"

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut kotkalaisen Arto Hirvosen puolueesta. Maaliskuussa Hirvonen sai lähtöpassit valtuustoryhmästä.

Kotimaa
Perussuomalaisten pinssi takissa.
Petri Aaltonen / Yle

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut kotkalaisen Arto Hirvosen puolueesta.

Hirvonen kertoo saaneensa kirjeen, jossa erottamista perustellaan puolueen vahingoittamisella.

– Minä en ymmärrä mitä se tarkoittaa. Olisi pitänyt yksilöidä syy, miksi erotetaan, Hirvonen toteaa.

Hirvosen mukaan tämä on arvovaltakysymys. Hänellä on sukset ristissä etenkin valtuutettu Vesa Levosen ja kansanedustaja Juho Eerolan kanssa.

Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen, kymiläislähtöinen kansanedustaja Juho Eerola ei halua kommentoida Hirvosen erottamista puolueesta millään tavalla.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan ratkaisu Hirvosen erottamisesta oli puoluehallituksen työvaliokunnalta yksimielinen.

– Päätös ei ollut helppo. Hirvosta oli kuitenkin varoitettu hänen toiminnastaan eikä muutosta siinä tapahtunut. Hirvonen teki toistuvasti valtuustoryhmään ja paikallisyhdistykseen kohdistuvia tutkintapyyntöjä poliisille. Emme voi katsoa tällaista hyvällä. Puolet ryhmästä olivat tähän jo todella väsyneitä, Slunfa-Poutsalo perustelee ratkaisua.

Valtuustoryhmästä Hirvonen erotettiin maaliskuussa. Päätös tehtiin paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa. Erottamispäätös tapahtui yksimielisesti. Hirvosen erottamista ehdotti valtuutettu Vesa Levonen.

Erottamiseen johtivat muun muassa erimielisyydet Kotkan kaupungin museomestarin irtisanomisesta vuonna 2005.

Puolueesta erottamisen Hirvonen sanoo kokevansa rangaistuksena ja poliittisena oikeusmurhana.

Hirvonen on ensimmäinen varavaltuutettu ja istunut tänä vuonna valtuustossa useamman kerran. Hän aikoo perustaa uuden valtuustoryhmän, jonka nimeksi on tulossa "Puolesta sananvapauden"(ps.).

Kello 15.09 lisätty puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kommentit. Lisäksi 17.6.2014 korjattu tieto siitä, että Hirvosen erottamiseen johtivat muun muassa erimielisyydet Kotkan kaupungin museomestarin irtisanomisesta vuonna 2005. Aiemmin tekstissä puhuttiin museojohtajasta.