1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Uuden Salkkarit-leffan trillerimäinen kuvauspaikka löytyi Puuhamaan vierestä

Janakkalan Tervakoskella sijaitseva Tervaniemen lomakylä muuttui viime viikolla suositun Salatut elämät -elokuvan lavasteiksi. Tervakosken patruunan rouvan kesämökiksi aikoinaan rakennettu kartano loi kauhuelokuvalle hienot puitteet.

elokuvat
Salatut elämät -elokuvan kuvaukset Janakkalan Tervakoskella
FremantleMedia Finland

Supersuositun Salatut elämät -tv-sarjan rinnalle tehdään parasta aikaa toista pitkää elokuvaa. Ensimmäinen elokuva palkittiin Yleisö-Jussi palkinnolla ja se keräsi elokuvateattereihin pitkälle yli satatuhatta katsojaa.

Uuden elokuvan tapahtumat sijoittuvat kahteen kesäyöhön saaressa. Ainutlaatuisen ympäristön löytämiseen käytettiin paljon aikaa, kertoo elokuvan ohjaaja Marko Äijö.

– Järjestäjämme Väiski Syväoja kiersi koko Etelä-Suomen läpi, ennen kuin löysi tämän Tervaniemen paikan. Tämä oli meille oikea jättipotti, sillä mahtavan siniset mökit loivat kuvauksille upean tunnelman. Kartano taitaa olla Suomen ainoa kartano, joka on rakennettu järven rannalle. Tällä tavoin saatiin riittävästi vettä ympärille, jotta luotiin vaikutelma siitä, että ollaan saaressa, ohjaaja Marko Äijö kertoo.

– Tervaniemen isännälle Heikki Iivoselle kuuluu iso kiitos. Hän oli alusta lähtien erittäin kiinnostunut tästä hankkeesta ja saatiin toimia Tervaniemessä elokuvan ehdoilla, kuitenkin häiritsemättä heidän normaalia arkeaan, Äijö jatkaa.

Tervaniemen osuus tulee olemaan merkittävä

Elokuvan kuvaamiseen on varattu neljä viikkoa, joista yksi viikko kuvattiin Tervaniemessä. Marko Äijön mukaan kaikki meni kuten oli etukäteen suunniteltu. Äijö ei pidä mahdottomana, että kuvaisi tulevaisuudessa jonkin muun elokuvan Tervakoskella.

– Jo pelkkien liikenneyhteyksien vuoksi Tervakoski on hyvä paikka elokuvien tekemiseen. Esimerkiksi meidän Konalan studioltamme ajoi Tervaniemeen noin 50 minuutissa. Muutenkin vastaanotto oli erittäin positiivinen.

– Tervakoskelaisille nuorille täytyy myös lähettää terveisiä. Monet kävivät meitä parina iltana moikkaamassa kuvauspaikalla ja katsomassa, miten elokuvaa tehdään. Myös paikalliset avustajat olivat huippuluokkaa, kehuu elokuvan ohjaaja Marko Äijö.

Tekijöillä kovat odotukset

Näyttelijä Sara Parikka tekee paluun ”Salkkareihin” uuden elokuvan myötä. Vaikka elokuvan kuvausaikataulu on erittäin tiukka, ei työtahti ole säikäyttänyt.

– Tunnemme toisemme hyvin ja toisten työtavat ovat myös tiedossa. Se on helpottanut projektin eteenpäin viemistä. Elokuvan tekeminen on kuitenkin erilaista verrattuna sarjan kuvaamiseen. Sarjaa kuvataan paljon tiiviimmällä tahdilla kuin elokuvaa, elokuvassa Peppiä näyttelevä Sara Parikka kertoo.

Tervaniemen kuvauspaikka saa suitsutusta myös näyttelijöiltä.

– Paikka oli upea ja meitä pidettiin siellä hyvänä, mikä tietysti on hieno juttu. Hauskaa, miten sitä ei osannut edes ajatella, että tällainen paikka sijaitsee vajaan tunnin päässä Helsingistä, Parikka hehkuttaa.

Salatut elämät -elokuvan kuvaukset jatkuvat juhannukseen saakka, minkä jälkeen alkaa tiivis jälkitöiden tekeminen. Elokuvan ensi-ilta on joulukuun 3. päivänä. Tekijöillä on kovat odotukset elokuvaa kohtaan.

– Omat odotukseni ovat todella korkealla. Tätä on ollut niin mukava tehdä ja meillä kaikilla on ollut hyvä fiilis, että uskon sen menestyvän, Sara Parikka päättää.

Lue seuraavaksi