General Motors ilmoitti entistä laajemmista autojen valmistusvioista

3,2 miljoonaa pääosin yhdysvaltalaista autonomistajaa saa korjauskutsun virtalukkovian vuoksi. Yhtiö on ilmoittanut jo lähes kuuden miljoonan auton vioista.

talous
General Motors USA
General Motorsin pääkonttori Detroitissa USA:ssa.EPA

Yhdysvaltalainen autonvalmistaja General Motors ilmoitti maanantaina, että se lähettää 3,2 miljoonalle autonomistajalle korjauskutsun vaarallisen virtalukkovian vuoksi.

Valtaosa korjattaviksi kutsuttavista autoista on Yhdysvalloissa. Ne ovat vuosimallien 2000–2014 Buickeja, Chevroleteja, Cadillaceja ja Chevyjä. Niiden virtalukossa on vika, jonka vuoksi virta-avain voi yhtäkkiä kääntyä pois ajoasennosta, jos auto tärähtää esimerkiksi junaraiteita tai kuoppaa ylittäessä.

General Motors kertoi, että sen tiedossa on kahdeksan kolaria ja kuusi loukkaantumista, jotka liittyvät tähän korjauskutsuun.

Lisäksi korjattavaksi kutsutaan yli 165 000 yhdysvaltalaisautoa muiden vikojen vuoksi. Samalla yhtiö nosti arviotaan korjausten hinnasta 700 miljoonaan dollariin (vajaat 516 miljoonaa euroa) vuoden toisen neljänneksen aikana.

Tätä ennen General Motors on lähettänyt helmikuussa korjauskutsun 2,6 miljoonasta autosta virtalukon vian takia. Viallisten autojen määrä nousee siis jo lähes kuuteen miljoonaan.

General Motorsin mukaan sama yksittäinen insinööri on suunnitellut vialliset virtalukot. Yhtiö ilmoitti antaneensa insinöörille potkut.

Yhdysvaltain kongressi on määrännyt tutkinnan siitä, miksi autonvalmistaja ei ole reagoinut virtalukkovikaan aiemmin, vaikka se on ollut tiedossa yli 11 vuotta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters