Turun työkeskushankkeen virkamiehille synninpäästö

Kohteen korjauskustannukset tuplaantuivat viranhaltijoiden laiminlyöntien seurauksena. Valtuusto myönsi kaikille tili- ja vastuuvapauden äänestyksen jälkeen.

kunnanvaltuustot
Turun lippu
Yle

Turun kaupunginvaltuusto päästi kovaonnisen työkeskushankkeen vastuulliset virkamiehet pälkähästä. Valtuusto päätti maanantai-iltana antaa kiinteistöliikelaitoksen johdolle tili- ja vastuuvapauden äänestyksen jälkeen lukemin 59-7.

Sinivalkoisen Rintaman Olavi Mäenpää ehdotti, että toimialajohtaja Jouko Turtolle ja entiselle tilapalveluiden johtajalle Martti Kuituselle ei myönnetä vastuuvapautta. Hän sai tukea muutamalta valtuutetulta perussuomalaisten, vihreiden ja kokoomuksen riveistä.

Valtuuston enemmistö tyytyi kaupunginjohtaja Aleksi Randellin teettämiin selvityksiin ja työnjohdollisiin toimiin. Niiden seurauksena Kuitunen joutui eroamaan luottamuspulan takia, Turto sai huomautuksen ja kaksi muuta viranhaltijaa varoituksen.

Työkeskuksen remontin kustannusarvio tuplaantui johtamis-, valvonta- ja seurantaongelmien takia noin kolmeen miljoonaan euroon.