Neljä Lapin kansanedustajaa ilmoittautunut ehdolle

Neljä Lapin kansanedustajaa on ilmoittautunut haluavansa ehdolle eduskuntavaaleihin. Ehdolle haluavat Markus Lohi (kesk.), Eeva-Maria Maijala (kesk.) ja Simo Rundgren (kesk.) sekä Heikki Autto (kok.).

politiikka
Lapin kansanedustajat
Yle

– Suomen tila on nyt niin vakava, että nyt ei ole tilaa poliittisille peleille eikä pinnallisille mielikuvapolitikoinne. Nyt on tehtävä jotakin ja haluan olla mukana, Rundgren perustelee.

– Pidän työstä ja koen, että olen voinut vaikuttaa meille lappilaisille tärkeisiin asioihin, vaikka keskusta on ollut oppositiossa. Joskus matka on tuntunut pitkältä, mutta olen jaksanut, kun olen ajatellut että juuri tämän vuoksi kuljenkin, että saan kertoa mitä on oikeasti asua ja elää kaukana etelän kaupungeista, Maijala sanoo.

Hanna Mäntylä (ps.), Markus Mustajärvi (vr.) ja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) eivät vielä kerro, lähtevätkö he ehdolle ensi kevään vaaleihin. He kertovat ratkaisustaan viimeistään syksyllä.

– Tähän luottamustoimeen ei riitä, että on pyrkyä, vaan pitää olla myös nostetta. Kuulostelen kesän yli löytyykö kannatusta ehdokkuudelleni, Ojala-Niemelä toteaa.

– Joka kerta asia pitää perusteellisesti harkita, sillä jos kisaan lähtee, pitää olla sataprosenttisesti mukana, Mustajärvi perustelee.

Yle Lappi kysyi asiaa Lapin kansanedustajilta sähköpostilla.