Näkökulma: Kesäkesä

Toimittaja Mauri Tikkamäki heittäytyy kesän vietäväksi. Kesällä se on helppoa.

Näkökulmat
Mauri Tikkamäki
Mauri TikkamäkiYle

Joko sinulla on kesä? Jos ei ole, niin ota tuo sana mukaan kesäkassiin. Paina se hattuusi, paitaasi, housun persuksiin. Ota suuhun kesämansikan kanssa.

Kesäsää on kesäsää, vaikka mikä olisi. Alkukesästä kuoriudutaan. Kesärengas, se on vyötäröllä.

Kesäkengät jalassa mennään kohti kesätoria, jossa kesävihannekset odottavat. Kesäyössä kesämies etsii kesäheilaa, mutta tyytyy kesäkissaan. Kesävoin se viedä voi. Kesäauto vie kesäfestareille, missä kesäkumi palaa. Kesäparta kahisee kesäpaidan kaulukseen.

Kesätarjous tarjoaa hyttyskierukkaa. Kesämökille. Kesävitsaus tai kesähitti – kesä saa kutiamaan.

Kesäturisti rientäisi kernaasti jo seuraavaan kesäjuhlaan, jossa kesäasukkaat kesäshortseissaan muistelevat kesää -75, kun isoisä muisteli kesää -39.

Mauri Tikkamäki

Kesäapulainen hikoilee. Se paistaa vohveleita kesätapahtumassa, jossa myös kesämakkara muhii kesähelteessä. Kesämikrobi syleilee kesäbakteeria.

Jonossa ilmenee kesästressiä. Kesätyöpaikka pilaa kesäloman. Kesäturisti rientäisi kernaasti jo seuraavaan kesäjuhlaan, jossa kesäasukkaat kesäshortseissaan muistelevat kesää -75, kun isoisä muisteli kesää -39.

Kesäpuku on kevyt ja ilmava. Kesäkatu polttaa miestä. Vastavalossa kesämekon läpi ei näe, mutta silti riittävästi. Kesätie vaatii normaalia enemmän keskittymistä. Kesäklinikka nousee otsikoihin, kesämopo käryää ja lähtee käsistä.

Kesä on lyhyt ja sana on lyhyt, vaikka siihen mahtuu niin paljon. Tuskin ehdit e-kirjaimeen, kun aivosi ovat jo kesäasennossa. Olemus muuttuu, henkinen "olen lomalla"-paita verhoaa kesäkunnossa olevan ylävartalon. Seitin lailla se muuntaa sekä iso- että pikkuaivot kesäaivoiksi.

Kellutaan. Annetaan virran viedä.