Kesäteatterissa jaetaan elämyksiä - Lapissa lähes joka kunnassa

Kesäteatteri on monelle lapselle ensimmäinen kosketus teatteriin ja siksi tärkeä. Kesäteatteri on myös interaktiivista eli koettuja elämyksiä jaetaan porukalla. Teatteria on tarjolla lähes jokaisessa Lapin kunnassa tänäkin vuonna, parhaissa useidenkin porukoiden voimin.

kulttuuri
Ristö Räppääjän porukka
Risto Räppääjä ja Nuudelipään näyttelijät: vasemmalla Herra Lindberg (Jarno Jokiharju), keskellä Risto Räppääjä (Miika Muranen), raitapaidassa Nelli Nuudelipää (Kati Pohjanen), edessä Rauha Räppääjä ( Irene Tikka) ja Alpo-kissa ( Oiva Nuojua).Konttisen kesäteatteri

RovaniemelläKonttisen kesäteatterissa tulee torstaina ensi-iltaan Risto Räppääjä ja Nuudelipää. Sinikka ja Tiina Nopolan tekstiin perustuvan näytelmän ohjaa Tomi Enbuska.

– Hyvä teksti, hyvä porukka ja Rovaniemen kesä, siksi tänne kannatti tulla, Pellosta kotoisin oleva ja nykyisin Oulun kaupunginteatterissa näyttelevä Enbuska toteaa.

Monelle lapselle kesäteatteri on ensimmäinen teatterikokemus ja siksi tärkeä.

Miika Muranen

Enbuska on tehnyt Oulussa muun muassa miespääosan SS-upseerina Katja Ketun kätilössä. Risto Räppääjässä ollaan aivan toisenlaisissa tunnelmissa:

– Viihde on tärkeä keino jakaa asioita. Kesäteatterissa tähän on mainio tilaisuus, onhan se aina interaktiivinen eli asioita jakava kokemus, ohjaaja pohtii.

Riston roolin tekee Miika Muranen, tervolalainen näyttelijä ja ohjaaja.

– On ollut mahtavaa pitkän ohjausputken jälkeen päästä näyttelemään, punatukkaiseksi kulmakarvoja myöten muuttunut Miika Muranen virnistää.

– On tärkeää, että pohjoisessa tehdään koko perheen esitys ammattilaisten voimin. Niitä on vain pari tämän lisäksi koko Suomen kesäteatteritarjonnassa. Monelle lapselle kesäteatteri on ensimmäinen teatterikokemus ja siksi tärkeä.

– Itse haluan myös säilyttää yhteyden kotiseutuun, Tampereella asuva Miika Muranen toteaa.

Kemijärvellä useita näytelmiä

Konttisen kesäteatterin lisäksi Rovaniemellä pyörii tänä kesänäLentavä Poro -ryhmän Diivat-esitys.

Kemijärvellä on kaksi kesäteatteria: Kemppateatteri esittää Neitilä-näytelmää ja Matkatuvan kesäteatteri Luusuassa tarjoaa neljä eri esitystä. Luusuassa pyörivät Räväsojan Känsäkourien, Oulujokilaakson Näyttämöyhdistyksen ja Ivaloisten esitykset.

Tervolassa nähdään Virtapiiri, Torniossa seikkailee Mestaritonttu, Kolarissa ja Sodankylässä Koko kaupungin V - Aapelin Vinskiä mukaillen ja paljon muitakin esityksiä on tarjolla eri puolilla Lappia.