1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. GTS Finnjet

Anttilan julkisivuremontti vihdoin käyntiin

Rakennuslupa saneeraukselle myönnettiin eilen. Harmaa "Finnjet" Kuopion torin laidalla saa kylkiinsä vaalean keraamisen pinnan.

Kuva: Citycon

Anttilan korttelin julkisivuremontti pääsee vihdoin alkamaan Kuopiossa. Saneeraustyö sai eilen rakennusluvan ja työt käynnistyvät heti, kun lupa on saanut lainvoimaisuuden. Kuulemisaika päätöksessä on kaksi viikkoa, eli töihin päästäneen heti kesä-heinäkuun vaihteessa.

Urakan odotetaan valmistuvan ensi vuoden aikana. Remontissa vanhat betonielementit korvataan vaalealla keraamisella laatalla. Suunnittelu on tehty yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa, ja sillä pyritään kunnioittamaan rakennuksen tämänhetkistä muotoa.

Uudistus toteutetaan julkisivu kerrallaan ja työt aloitetaan torin puoleiselta sivulta. Kiinteistöä ympäröivien katutöiden vuoksi Kirjastokadun ja Käsityökadun puoleisten sivujen työt alkavat vasta ensi keväänä.

Ulkonäkönsä vuoksi Finnjetiksikin kutsutussa kiinteistössä sijaitsevat Anttilan lisäksi K-Supermarket Veljmies, Dressman, Golden Rax ja Danske Bank.