1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapinlahdella saatiin pakettiin miltei miljoona euroa maksanut tieurakka

Lapinlahdella juhlitaan tänään mittavan Saaristotien peruskorjauksen valmistumista. Tie kunnostettiin ja päällystettiin ja lisäksi rakennettiin kaksi siltaa, jotka parantavat merkittävästi Onkiveden tilaa.

Lapinlahti
Asfalttitietyömaa kesäisessä maisemassa.
Toni Pitkänen / Yle

Lapinlahdella on saatu valmiiksi miltei miljoona euroa maksanut Saaristotien peruskorjaus.

Saaristotie Akkalansalmen sillasta alkaen kunnostettiin ja päällystettiin. Lisäksi vanhaan tiepenkereeseen tehtiin kaksiaukkoinen teräsbetonisilta Liponsalmeen ja kaksiosainen rumpusilta Ulmansalmeen.

Uudet sillan parantavat merkittävästi Onkiveden tilaa siltojen eteläpuolisilla vesialueilla, koska vesi pystyy nyt virtaamaan kahden salmen kautta etelään päin.

Peruskorjauksen valmistumista juhlitaan

Lapinlahden kunnan ja ely-keskuksen yhteinsen hankkeen kustannusarvio oli 984 000 euroa. Rahoituksesta puolet saatiin Euroopan unionilta ja 25 prosenttia Lapinlahden kunnalta ja Ely-keskukselta.

Urakan päättymistä juhlitaan tänään Lapinlahdella.Saaristotien käyttöönotto juhla alkaa kello 16 osoitteessa Saaristotie 483.

Juhlassa puhuvat ylijohtaja Kari Virranta, Pohjois-Savon Ely-keskuksesta, kuntalainen ja tienkäyttäjä Anni Marin, Lapinlahden kunnanjohtaja Marko Korhonen sekä Terveempi Onkivesi -yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Hiltunen.

Puheenvuorojen jälkeen tilaisuus jatkuu Minna Kettusen Onkivesi-sävelin sekä Kalakukko-Septetin vaskimusiikin tahtiin. Tarjolla on myös kalakeittoa. Lisäksi Terveempi Onkivesi -yhdistys tarjoaa nokipannukahvit.

Lue seuraavaksi