Ella ja Pate rokkaavat Honkavaaran perinnepihalla

Timo Parvelan käsikirjoittama Ella ja Paterock- näytelmä sai viime keskiviikkona ensi-iltansa Honkavaaran perinnepihassa. Vauhdikas ja musiikintäyteinen näytelmä kertoo kahdeksanvuotiaan Pate- pojan unelmasta tulla rokkitähdeksi, ja siitä seuraavista kommelluksista. Kapuloita Paten rattaisiin lyö melua inhoava isännöitsijä sekä tämän kadonnut vaimo.

teatteritaide
Näin muodostettiin taustabändi Patelle.
Ella ja Paterockissa hypitään välillä pulpeteillekin. Kuvassa Oona Antikainen, Hanna Tahvanainen, Eemil Mäkimattila, Minna Puustinen, Minja Koljonen ja Milla Tahvanainen.Anna Huttula / Yle

Näytelmän alussa talonmiehen vaimo siivoaa ja laulaa, kunnes talonmies suivaantuu metelistä. Vaimo saa tarpeekseen ja lähtee ovet paukkuen karkumatkalle. Samaan aikaan eräässä pienessä koulussa Pate kyllästyy matematiikkaan ja varsinkin kertotauluihin ja päättää ruveta siltä istumalta rokkitähdeksi.

Seuraa hulvattomia kommelluksia sekä useita laulu- ja tanssinumeroita. Opettajakin alkaa ulvoa turhautumistaan- ilkeä isännöitsijä nimittäin vaikeuttaa hänenkin elämäänsä huomattavissa mittasuhteissa.

Ella ja Paterockin ohjaaja Mara Sarkkinen nautti työskentelystä erikoisessa ryhmässä, kuudestatoista näyttelijästä nimittäin vain kolme ovat aikuisia, loput 8 - 15- vuotiaita lapsia ja nuoria.

– Tosi mukavaa on ollut työskennellä ja paljon on ollut vauhtia ja hassuja tilanteita paljonkin matkan varrella, kommentoi ohjaaja Sarkkinen.

Myös esityksessä ensimmäistä kertaa pääosassa ollut Eemil Mäkimattila piti projektista ja esiintymisestä.

Tosi mukavaa on ollut työskennellä ja paljon on ollut vauhtia ja hassuja tilanteita paljonkin matkan varrella!

– Oli kyllä mukavaa olla pääosassa, ja oli mukavaa lavallakin, kaksitoistavuotias Eemil Mäkimattila Kertoo.

– Kyllä ennen esitystä jännitti, ja nyt kenraaliharjoituksen jälkeen jännittää vielä enemmän, Mäkimattila hehkuttaa.

Mäkimattila on ennen Pateksi päätymistäänkin näytellyt viime vuonna, samassa Teatterireki-projektissa, mutta ei silloin vielä ollut niin näkyvässä roolissa. Ohjaaja Sarkkisen mukaan Mäkimattilan valinta oli kuitenkin selvääkin selvempi juttu.

– Kun lueskelin käsikirjoituksia läpi, ja törmäsin tähän näytelmään, mieleeni juolahti heti että minullahan on Pate jo valmiina, nauraa Sarkkinen.

– Muutkin roolitukset olivat melko helppoja päättäää.

Tanssillisen näytelmän koreografioista vastaa Mira Laakkonen, ja musiikeista Pentti Rasinkangas. Sovituksista ja taustanauhoista vastuussa on Samuli Moilanen.

Viime keskiviikkona sai siis ensi-iltansa Ella ja Paterock-kesäteatterinäytelmä, jota esitetään Joensuun Pyhäselän Honkavaaralla perinnepihassa. Näytelmää esitetään kesäkuun ja elokuun aikana yhteensä kymmenen kertaa.

Näytelmän kotisivuille pääset tästä. (siirryt toiseen palveluun)