Rantamökit varattu, Tahkolle mahtuu vielä juhannukseksi

Lähes kaikki Lomarenkaan rannalla sijaitsevat mökit on varattu Pohjois-Savosta, mutta Kuopion Tahkolla on vielä vapaita mökkejä. Venäläisetkin vuokraavat edelleen mökkejä Suomesta.

Mökin vuokraus
Mökki järven rannalla
Nina Keski-Korpela / Yle

Pohjois-Savosta löytyy vielä muutamia vapaita vuokramökkejä juhannukseksi. Lomarenkaalla on Pohjois-Savossa 248 vuokramökkiä, joista 32 on vapaana. Lähes kaikki rannalla sijaitsevat mökit on varattu, mutta esimerkiksi Kuopion Tahkolla on vielä vapaita mökkejä.

– Se on luonnollista, että hiihtokeskuksen mökkejä ei kesällä varata, kun niissä ei ole rantaa lähellä, Lomarenkaan markkinointipäällikkö Pekka Huttunen kertoo.

Huttusen mukaan rannan lähellä sijaitsevia vuokramökkejä on vielä vapaana 13. Vuokramökit varataan juhannukseksi yleensä useita kuukausia etukäteen.

– Niihin ei kolea sää vaikuta. Ne on maksettu etukäteen. Mutta viime hetken varauksiin säällä voi olla vaikutusta, Huttunen sanoo.

Vuokramökissä pitää olla jopa parempi varustetaso kuin kotona.

Pekka Huttunen

Askeettisuus on poissa muodista

Lähes kaikki Lomarenkaan vuokramökit ovat hyvin varusteltuja sisävessoineen ja suihkuineen. Yhtiöllä on vain neljä sähkötöntä vuokramökkiä.

– Ihmiset haluavat lomallaan nauttia ja mieluummin vuokramökissä pitää olla jopa parempi varustetaso kuin kotona. Hinnat ovat nousseet, mutta ihmiset ovat valmiita panostamaan lomaansa. Askeettisuus on poissa muodista, Huttunen toteaa.

Lomarenkaan vuokramökkien asiakkaista neljäsosa on venäläisiä. Huttusen mukaan venäläisten vuokraajien osuus on tänä kesänä vähentynyt neljä prosenttia.

– Se on vähän, kun vertaa, että muilla matkailualalla venäläisten asiakkaiden osuus on voinut pudota jopa 20 prosenttia. Meillä pudotus on pieni, koska olemme panostaneet venäläisille markkinointiin. Teimme venäjänkielisen mökkejämme mainostavan sivuston, Huttunen kertoo.