Ericsson palkkaa uutta väkeä Oulun yksikköön

Viestintäteknologioita ja -palveluja tarjoava yhtiö vahvistaa tutkimus- ja tuotekehitystä palkaamalla lisää väkeä Ouluun. Työntekijämäärä kasvaa 64:stä 80:een. Kun lasketaan yhteen neljän yrityskumppanin verkosto, kasvaa Ericssonin työllistävä vaikutus Oulun seudulla yli 200 henkilöön.

talous
Suomen Ericssonin Oulun johtaja Johan Fagerström.
Yle

Uusiin isompiin tiloihin Oulun Elektroniikkatiellä muuttanut Suomen Ericssonin Oulun yksikkö rekrytoi uutta väkeä. Tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö vahvistuu 80:en kesän aikana. Yhtiö avasi Ouluun tuotekehityskeskuksen reilut kaksi vuotta sitten.

Oulun yksikön johtaja Johan Fagerstöm on ylpeä oululaisesta tuotekehityksestä. Oulussa kehitetty Pico-tukiasema hyödyntää sisätilojen piensoluteknologiaa ja toimii saumattomasti macro-tukiasemaverkon kanssa. Pico toimii Wifi, WCMDA- ja LTE-teknologoilla.

Henki on todella hyvä ja meillä on täällä töissä loistavia tyyppejä.

Johan Fagerström

- Meillä menee todella hyvin Oulussa. Henki on todella hyvä ja meillä on täällä töissä loistavia tyyppejä. Okei – työtahti on kova niin kuin tällä alalla pitää ollakin, mutta täällä ihmiset kyllä nauttii siitä, Fagerstöm kehuu yksikköään ja sen työntekijöitä.

- Meillä on rekrytointi päällä. Osa on jo rekrytoitu ja lisää on vielä tulossa, Fagerström jatkaa.

Langattomien verkkojen kasvun odotetaan olevan lähivuosina hurja. Suomen Ericsson toimitusjohtaja Olli Sirkka arvioi, että vuoteen 2019 mennessä maailmassa on yli 9 miljardia mobiiliittymää. Mobiililiikenteen kasvu kymmenkertaistuu. Mobiilidatan kasvu on ollut viimeisen vuoden aikana pelkästään Suomessa 65 prosenttia.

Suomen Ericssonin tutkimuksen ja tuotekehityksen työntekijöiden määrä kasvaa yhtiön ennusteen mukaan 650:stä noin 750:een vuoden 2014 loppuun mennessä.