1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Kalsa keli – mökki- vai kaupunkijuhannus?

Onko sinulla vaihtoehtosuunnitelmia juhannuksen viettoon huonon sääennusteen takia? Muuttaako viileä sää ja mahdollinen sade mökkiviikonlopun kaupunkijuhannukseksi? Kerromme mitä kaupungissa on tarjolla keskikesän juhlaa viettäville.

Osallistu
Makkarapaketti meren rannassa. Juhannusaiheinen kuva.
YLE / Hannu Rekilä

Suurin osa ihmisistä suuntaa juhannuksen viettoon mökeille ja saaristoon. Vähitellen kuitenkin myös kaupunkijuhannus kasvattaa suosiotaan. Kaupungista löytyykin juhannuksena paljon erilaista ohjelmaa.

Turkulaiset voivat esimerkiksi kokea perinteistä juhannustunnelmaa Uittamon ja Raision lavatansseissa. Ruissalon historiallisen telakka-alueen lavalla vietetään myös perinteisiä juhannustansseja perjantaina.

Juhannusaattona ravintolalaiva Katariinalla tanssitaan perinteiset juhannustanssit. Myös Fortuna-korttelissa keskikesän juhlaa juhlitaan tanssimusiikin ja maailman rytmien tahtiin.

Teatterielämyksiä tarjoavat tänään torstaina ja huomenna perjantaina Samppalinnan Kesäteatteri sekä Linnateatteri. Seikkailupuistossa juhannusjuhlia vietetään torstaina klo 11-15. Ohjelmassa mm. juhannussalon koristelu, haitarimusiikkia ja erilaisia leikkejä.

Höyrylaiva s/s Ukkopekka risteilee juhannusaattona normaaliaikataulun mukaisesti, alkaen kello 10.00 Turusta Naantaliin ja takaisin kahdesti päivässä. Juhannusaattoiltana erikoisristeilyjä on kaksi kappaletta.

Naantalissa perinteinen juhannuskokko sytytetään Kuparivuorella klo 23.00.

Aiotko sinä viettää keskikesän juhlan kaupungissa? Mikä on parasta kaupungissa juhannuksena?

Lue seuraavaksi