Turisteille tarjotaan tiskirättejä Jyväskylässä

Kuluvasta kesästä odotetaan Jyväskylässä matkailun suhteen poikkeuksellisen vilkasta. Muun muassa asuntomessu- ja MM-rallivieraille on kehitelty uusia matkamuistoja.

ilmiöt
Jyväskylä aiheisen t-paidan kuvitusta.

Taito Shop on kehittänyt Jyväskylän matkailukesään uusia tuotteita. Jyväskylä -tuotesarjan uutuuksiin kuuluvat muki, T-paita, tiskirätti ja salmiakkikarkkiaski.

Jyväskylä aiheiset tuotteet on suunnitellut Pinja Laine ja tuotanto on järjestetty kotimaisten yritysten kautta.

Matkailijoille on jo kaksi vuotta kaupattu Jyväskylä-karttakalsareita. Ne syntyivät tamperelaisen suunnittelutoimisto Meran ja Taito Shop Aivian toimesta. Mera voitti Tampere-kalsareilla paikallislehden järjestämän kaupunkituotekilpailun ja sen jälkeen myös Kuntaliiton kuntatuotekilpailun.

Nyt jo lähes kymmenessä kaupungissa on omat kaupunkikalsarit. Myös paikkakuntaa mainostavia tiskirättejä on kaupan muillakin kaupungeilla.

- Tiskirätit ovat nyt suosittu tuote ja ihmisest haluavat ostaa reissuillaan mukaan jotain pientä ja kivaa. Hauskuus on tällaisissa tuotteissa iso juttu. Matkamuistot ovat erityisesti venäläisturisteille yhä tärkeitä ja perinteisiä matkamuistolautasiakin kysytään vielä, kertoo Taito Aivian toiminnanjohtaja Hannele Heikkinen.

Jyväskylä-tiskirättejä on painatettu vajaa tuhat kappaletta.