Työterveyslaitos lopettaa Lappeenrannassa

Maan pienin aluepiste suljetaan vuoden lopussa. Työntekijöille tarjotaan töitä muista yksiköistä.

Kotimaa
Työterveyslaitos Lappeenrannassa
Tommi Parkkinen / Yle

Työterveyslaitoksen toiminta loppuu Lappeenrannassa. Maaliskuussa alkaneet yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla ja niiden seurauksena 10 työntekijän työsuhde Lappeenrannassa päättyy. Suurimmalle osalle on tarjottu työtä työterveyslaitoksen muista toimipisteistä. Lähinnä Kuopiosta, Tampereelta ja Helsingistä.

Maan pienimmän aluepisteen toiminta päättyy vuoden lopussa. Toiminnot yhdistetään muihin yksiköihin. Työterveyslaitos pyrkii tarjoamaan asiantuntijapalvelunsa muiden toimipisteiden avulla.

Työterveyslaitos on toiminut Lappeenrannassa 40 vuotta. Laitos muutti Rakuunamäelle uusiin toimitiloihin viime vuoden joulukuussa.

Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio lupaa, että asiantuntijapalvelut kuitenkin säilyvät.

– Tarkoitus on kuitenkin antaa asantuntijapalvelut samantasoisena muista toimipisteistä. Työtä tehdään nykyisin eri tavoin, esimerkiksi etätyösuhteisesti, vakuuttaa Vainio.

Vainion mukaan syynä toimipisteiden ja henkilöstön vähenemiseen on laitoksen valtionavun väheneminen.

– Valtionapu pienenee yli neljänneksen vuoteen 2017 mennessä ja toimintaa on pakko sopeuttaa sekä lisätä kannattavuutta.

Työterveyslaitoksella on toimipisteet Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä.

Koko maassa yt-neuvotteluiden myötä päättyy 22 työsuhdetta. Lappeenrannan lisäksi myös Tampereelta ja Helsingistä. Lisäksi laitoksella on tehty eläke- ja muita järjestelyjä.